ma.gurushealth.ru

Првите знаци на почетокот на породувањето

Првите знаци на почетокот на породувањето

Пред се приближува на првите знаци на породувањето ќе се фати себеси мислејќи дека стравот не е во состојба да ги препознаат.

Но, кога ќе дојде, веднаш ќе сфатите дека е дојдено време: интензивна и редовни контракции, прскање на мембраните, или комбинација од двете во исто време ... Дојде време, и да го знаете!

Видео: Знаци на почетокот на породувањето infonyanya.ru

Првата битка

испуштање на вода

Руптура на мембраните. Вообичаено, ова е безболен процес кој може да се случи во секое време, без никакви прекурзори. Амнионската течност е топло и конзистентност и боја која потсетува на водата. Број излевање на водата може да се импресивни, и веднаш ќе сфатите дека она што се случило. Од бебето веќе не е безбедно, ќе треба веднаш да оди во болница.

Темните води значи дека тие беа погодени оригиналниот Трошните - мекониум, која може да се влезе во белите дробови на бебето, а тоа, пак, ќе резултира со кислород глад. Во овој случај, без да губат време, треба да се јавите на брза помош и да одат во болница. Тоа е најдобро да се најде на брза помош за жените при породување. Или да имаат на рака за итни случаи надоместокот телефон.

Ако водата полека се оддалечува. Феталната мочниот меур не е секогаш се прекинува веднаш, понекогаш тоа може да се појави мал отвор преку кој водата полека percolates. Можете дури и може да се измеша со вода во урината или вагиналниот секрет. Кога се двоумите, оди во болница.

Кога меур не е раскинат. Не е познато кога ќе руптура на мембраните. Обично тоа е проследен и со борба, но тоа може да ги следат, или тоа ќе го задржи својот интегритет до грлото на дилатација (тогаш велат дека детето "е роден во кошула"). Во овој случај, лекарот ќе пирс на балон во времето на трудот.

време на поаѓање

Ако сметаш дека времето е близу, не грижете се и не паника. Во болницата, најверојатно, ќе мора да почека неколку часа пред трудот навистина почне.

Ако водата се повлече, да ги задржи легнал или половина исправена положба. Ако сте сами, повикајте брза помош, па таа го зеде во болница.

Ако водата не се движи, може да вози седница, но не по можност на воланот.

Породувањето и хомеопатија

  • Хомеопатски третман може да ви помогне да имаат порелаксирано. Идеално, како превентивна мерка пропишана средствата наменети специјално за вас - тие одговараат на вашите «similimum», како што е искажано од страна на хомеопатите да се опише средства одговараат точно на одредена реакција на тоа лице. Овој третман може да се пропишани за некое време пред испорака, и доколку е потребно, директно во текот на породувањето.
  • Како пример може да се наведе неколку лекови кои се корисни во подготовка за породување: Actaea Racemosa 5 CH намалува загриженост и вознемиреност жени еден месец пред раѓањето, како и болки во стомакот, во придружба на тензиите во spine- Arnica Montana 5 CH замор rozhenitsy- Caulophyllum 5 CH го олеснува болката на контракции. Хомеопатски лекови може да ја ублажи болката предизвикана од контракции на матката и да се забрза природно работа. Ве потсетуваме дека само треба да се избегнува.

удобна позиција

Ако борбата веќе започна, а парчињата се уште не се многу интензивни и така одат во болница рано, да потрае неколку одредби кои ќе ви помогнат да се релаксираат во почетокот на породувањето:

  • сквотирање;
  • на колена, рацете истегнати напред;
  • Седат јава на стол, главата потпрена на грбот;
  • Седнете на перница, со скрстени нозе.

Релаксација промовира одење, стоење и вежбање на топката, па дури и чести промени во положба на телото.

на столот. Седнете на стол коњи, поставете ги рацете на грбот на еден стол, и главата во неговите раце. На задната страна треба да биде кружна.

на перница. Седат со скрстени нозе и подвиткано зад перница за укинување на задникот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Предвремено прскање на мембрани (CStr)Предвремено прскање на мембрани (CStr)
Стравот од породувањето, што да правам, како да се справатСтравот од породувањето, што да правам, како да се справат
Задоцнување на руптура на мембранитеЗадоцнување на руптура на мембраните
Претходниците на раѓањеПретходниците на раѓање
Следење на бременоста, породувањетоСледење на бременоста, породувањето
Нормално вагинално породувањеНормално вагинално породување
Амниотомија за време на породувањетоАмниотомија за време на породувањето
Породување со предвремена руптура на мембранитеПородување со предвремена руптура на мембраните
Слабоста на труд се карактеризира со недостаток на јачината и траењето на контракции на…Слабоста на труд се карактеризира со недостаток на јачината и траењето на контракции на…
Пункција на балон на мембранитеПункција на балон на мембраните
» » » Првите знаци на почетокот на породувањето