ma.gurushealth.ru

Подесување на породувањето и периодот по нивното

Видео: Една жена во породувањето. Како да се однесуваат и што да направам?

Подесување на породувањето и периодот по нивното

Добра поддршка да им даде на една бремена жена еден разговор со нејзината мајка, која во исто време како можност за постепено слично на идната улога на баба (голема мајка).

Во разговор со пријатели кои веќе имаат деца, тоа исто така може да се постави на внатрешната насока, како и новата улога како мајка да добиете јасен преглед на душата на жената. Ситуацијата може да се дискутира со партнер во своето семејство. Тој, исто така, треба време да се навикнеш на улогата на таткото, згора на тоа, тоа е само она што не е во него било помош од надвор.
Посета на згрижување курсеви, како и читање книги на оваа тема, е добар амбиент за идните настани. Претходно курсеви во подготовка за породување, во најголем дел се врши од страна на медицинскиот персонал и посветен на функционални вежби за дишење и гимнастика за зголемување на истегнување и мобилност во карлицата, но денес ситуацијата е променета на подобро. Впрочем, често за време на породувањето сите овие вежби целосно излезе од главата на жената, предизвикувајќи исклучително непријатно чувство на немоќ.
Во меѓувреме, жените се повеќе се преземање на работите во свои раце. Ако во рамките на соодветна терапија бремена реализира сопствени раѓање траума и ослободете се од него, на тој начин создава оптимална основа за испорака на белите дробови.
Подготовка за породувањето преку внатрешна патување опишано погоре може да донесе непроценливо бенефиции. Колку побрзо мајката воспостави контакт со вашиот внатрешен глас, толку подобро. Тоа не е само добро подготвени мајка, но, исто така, "биле информирани" бебето да се роди повеќе лесно да се конфигурираат и се повеќе смел скокови во животот.
Покрај тоа, голем број на клиники, породилиштата, или дури и во сопствената акушерки практикување организираат своите курсеви за обука, програмата која ги зема во предвид специфичноста на испорака под соодветни услови. Очигледно е дека дома раѓања се бараат различни и многу повеќе интензивна обука од раѓањата во клиниката под надзор на медицински персонал. Ако мајката сака да биде во труд лик, заедно со детето, тоа сигурно ќе треба да се голем број на важни подготвителни напори со цел да ја одигра својата улога правилно. Посетителите можат, на пример, да ги вршат сложени јога вежби и да се запознаеме со соодветни филозофија на животот, со цел да се создаде идеална основа за идна испорака.
Од друга страна, ако една жена, што врз основа на професионални оптоварување речиси до раѓањето водат активен живот, одлучува да се претвори во една модерна клиника, со широк спектар на специјализирани услуги, каде што голем дел од товарот ќе бидат укинати од нејзините рамена, тоа е доказ за неговиот интегритет. Денес можеме да зборуваме за опасноста од спротивната страна кога, на пример, целосно исцрпена мајка се согласува со хотели и во одделението со детето само затоа што тој не сакаше да се покаже другите materyu- "кукавица".

Видео # 3 моето раѓање искрено. Како да се однесуваат за време на испорака?

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Подготовка на идните мајка и татко да ја напуштиПодготовка на идните мајка и татко да ја напушти
Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.
Курсеви во подготовка за породувањеКурсеви во подготовка за породување
Како се партнерства породувањето?Како се партнерства породувањето?
Класична подготовка за породување (rodopodgotovka)Класична подготовка за породување (rodopodgotovka)
Семејството на породувањеСемејството на породување
Покровителство бременаПокровителство бремена
Она што загрижува иднината папата?Она што загрижува иднината папата?
Менталната состојба во моментот на раѓањеМенталната состојба во моментот на раѓање
Проблеми во врските, или тешко партнер во родилната салаПроблеми во врските, или тешко партнер во родилната сала
» » » Подесување на породувањето и периодот по нивното