ma.gurushealth.ru

Амбулантски породувањето

амбулантски породувањето

Амбулантно породувањето претставува компромис помеѓу раѓањата на клиниката и дома, како и обид да се комбинираат предностите на двете.

Видео: За породување пред и сега

Оваа услуга се нуди од страна на многу болници, породилиштата и медицински практики. И за жените кои се со поголема веројатност да се породи дома ќе останеше, и не сака да се откаже од профилот на услугата здравствени установи, се одлучи за надвор раѓања се сугерира. На мајката да се биде дома во фаза на откривање и неколку часа по раѓањето безбедно да се вратам таму.
Всушност, можност веднаш по породувањето да се вратат дома жената има секогаш точно, ги искористат предностите на тоа се издвојува по дискусија со вашиот лекар - затоа што во обични клиники, жената може да си одам дома, ако таа се чувствува доволно добро. Меѓутоа, во овој случај, претставниците на медицината, најчесто се обиде да изврши притисок врз младите мајки. Тие се принудени да се напише соодветна raspisku- Покрај тоа, постои можност дека постнаталниот дена бабица нема да биде во можност да им се обезбеди соодветна нега во домашни услови.

Видео: мојата трета бременост # # # испорака без епидурална анестезија. Канал Лидија Савченко мама

Прашања кои треба да се обрне внимание на амбулантско испорака

  • Дали верувате дека раѓањето ќе ве однесе до еден познат бабица кој го гледал напредокот на бременоста?
  • Дали бабица да ви помогнат и пред и по породувањето?
  • Кој ќе се грижи за домаќинството, пред и по породувањето?
  • Колку што ви е дозволено да учествуваат во организацијата на процесот на раѓање?
  • Дали условите за обновување на мајка сили?
  • Која е улогата на партнерот: тој се однесува амбулантски испорака само како еден вид на теоретски концепт, или тој е свесен за одговорностите и практичните задачи во врска со нив?

Видео: За анестезија за време на породувањето

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Изборот на локацијата и начинот на испоракаИзборот на локацијата и начинот на испорака
Стравот од породувањето и постпартална депресијаСтравот од породувањето и постпартална депресија
Кога се приближува крајотКога се приближува крајот
Како да се избере лекар за антенатална грижа и породувањеКако да се избере лекар за антенатална грижа и породување
Породување во болница (болница)Породување во болница (болница)
Она што родителите треба да знаете за време на бременостаОна што родителите треба да знаете за време на бременоста
Набљудување на текот на бременоста во женски консултацииНабљудување на текот на бременоста во женски консултации
Медицински tricorder checkme Про одобрен во САДМедицински tricorder checkme Про одобрен во САД
Враќајќи се дома по раѓањетоВраќајќи се дома по раѓањето
Подесување на породувањето и периодот по нивнотоПодесување на породувањето и периодот по нивното
» » » Амбулантски породувањето