ma.gurushealth.ru

Алтернатива испорака

Видео: Родени на телесната тежина. Не постои прашање! Филм-сауна ..

алтернатива испорака

Ако пред неколку децении акушери во многу земји во светот се придржуваат до одредени методи и средства за набавување, сега тоа е нивниот избор значително се зголеми.

Често жена изборот на породилиште, го поставува прашањето: како, во она што ситуацијата и на кој начин таа ќе ги преземе генерации. Ако претходните генерации се одржа во лежечка позиција на креветот Специјални клан, сега многу од болница може да понуди една жена за да се направи избор, што ќе биде совршен и во која детето за тоа ќе се чувствувате што е можно поудобно за време на породувањето. Денес доста распространета вода раѓање, домашна раѓање и раѓање со активно учество на мажот.


Главните одредби во работната
До денес, една жена во текот на породувањето може да се земе било кој удобна положба за неа. Иако во повеќето случаи најзгодно за акушери да добијат дете е држење на телото лежи на грб, како и ако тоа е можно да се контролира процесот на раѓањето на главата и извршување на внатрешна преглед на матката. Нова мајка таква положба на телото може да предизвика дополнителна болка -telnye и продолжување на времето на испорака. Во процесот на породувањето на жената во работната сила може да го промени ставот на телото, во зависност од неговата интуиција и чувства. Затоа, за време на раѓањето да се земе било држење погодно и за мајката и за гинеколог. Само со појавата на било која тешкотија лекар prinimayushy испорака, може да се препорача да се земе одредена положба на телото во кој тоа ќе биде полесно да им помогне на жените за време на раѓањето. На можни позиции за време на породувањето на жената може да се каже на подготвителни курсеви за бремени жени, како и по неговото пристигнување во породилното одделение. Акушер треба на жената што држење на телото може да се ублажи својата состојба и да се промовира на најповолен текот на претстојните раѓање објасни. Најоптимална позиција се:

  1. држење на сите четири - во овој случај жената треба да се водат колена во хард земјата и нозете, рацете поширок отколку што може да се разредат треба да се потпреме на топката или оставете ги да се исправи. Во меѓу контракции породувањето им е дозволено да седнат на задникот да се одморат. Оваа положба ја намалува болката во лумбалниот предел и го намалува ризикот од перинеална солзи (како што детето е родено поради гравитацијата), го забрзува за време на испорака и не се меша со снабдување со крв и кислород до плодот, бидејќи тоа не е стегната крвните садови лоцирани по должината на 'рбетот, што често се случува во лежечка положба;
  2. претставува сквотирање - во овој случај мора да се користи посебен штанд или стол, како мајки нозе во позиција да брзо се уморни. Во оваа позиција на жената мора да се раствори колку што е можно да се зголеми на колената на породилниот канал. Во повеќето случаи, за да се роди само оние деца кои се во цефалична презентација. Во оваа позиција најлесно се врши контракции и обиди;
  3. седи држење на топката. Во многу породилиштата користење на специјални топки, која се наоѓа на една жена во трудот за време на работна сила за целосно проширување на грлото на матката, за да се намали болката. Под притисок на регионот на кокцигеумот, што е кога седи на топката успорува со текот на главата на фетусот низ породилниот канал, со што се намалува товарот на 'рбетот, а со тоа намалување на болка;
  4. држење на телото лежи на негова страна - на тој начин родилка се поставени на тврда и рамна површина на страната каде што остатокот на фетусот е решена, нога останува во крената положба со ставање на поддршка. Оваа позиција се препорачува кога брзо и предвремено породување. Во оваа позиција, вишокот притисок е отстранет за садови 'рбетот и крв;
  5. виси држење на телото. За преземање на оваа позиција треба помош од нејзиниот сопруг. Жената треба да се фати за вратот на човекот и да се дружат. Во овој случај, тоа мора да го поддржи жена под пазувите. Во оваа позиција се случува најбрзо откривање на грлото на матката за време на породувањето се забрза и ја намалува болката.

Видео: Цц narodzhuyut zhіnki во rіznih kraїnah svitu

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Родови во водаРодови во вода
Повтори генерацииПовтори генерации
Испорака со царски резИспорака со царски рез
Како се партнерства породувањето?Како се партнерства породувањето?
Во каква положба да се породиВо каква положба да се породи
Безболно породувањеБезболно породување
Подесување на породувањето и периодот по нивнотоПодесување на породувањето и периодот по нивното
Методи на испоракаМетоди на испорака
DitokiaDitokia
Стимулирани породувањетоСтимулирани породувањето
» » » Алтернатива испорака