ma.gurushealth.ru

Активности во родилната сала по нормална вагинално породување

Активности во родилната сала по нормална вагинално породување

По вообичаените раѓањето на бебето е во близина на вас со папочната врвца уште не е одвоена од плацентата.

Во рок од неколку минути, папочната врвца може да продолжи да пулсираат, обезбедување на бебето со кислород, додека таа нормализира свој здив. Кога мачна запира, папочната врвца е стегната и се сече. (Тоа нема нерви, па детето не се чувствуваат болка во текот на постапката.) На менгеме се остави во место папочната рана за 24 до 48 часа, или колку што папочната врвца не се исуши и да престанат да крварат. Една мала "никулци" што останува по отстранувањето на менгеме, ќе исчезне некаде во период од десет дена до три недели по породувањето.
По неколку минути од вашето запознавање со неговата новороденче бришам дека тоа не е замрзнато, и лекарот или медицинската сестра ќе ги испита на бебето за да бидете сигурни дека нема очигледна абнормалности. Една минута по раѓањето на неговата проценка Апгар, овозможувајќи да се утврди општата состојба на детето. Пет минути подоцна, по раѓањето на оценување се повторува. тогаш детето е завиткано во ќебе и се врати за вас.
Во зависност од институцијата со цел клиника уште во родилната сала на бебето може да се мери и се мери. Сите новородени постои мал недостаток на витамин К, неопходни за нормално згрутчување на крвта. Затоа, со цел да се спречи прекумерно крварење на вашето дете да инјектирање на овој витамин.
Бактериите од породилниот канал може да се зарази очите на новороденчето. Затоа, за да се спречи инфекцијата веднаш по раѓањето, или малку подоцна во детското одделение се лекуваат анти-бактериски капки eritromitsi нови маст или друг лек кој се користи во клиниката.
Најмалку уште една важна акција се врши, пред вие или вашето дете да се остави простор на испорака: и двете од вас се исполнети со истата ознака со името и други детали за идентификација. Откако ќе се потврди точноста на овие податоци за нив, една од нив е фиксирана на вашиот зглоб, а другиот - на зглобот на бебето. Додека сте во клиника, секој пат кога детето ќе се одземе од вас или да се врати, медицинската сестра треба да се провери дали тие се совпаѓаат. Во многу клиники како дополнителна мерка на претпазливост се отстрани отпечаток на нозете на новороденото.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Прва помош за ненадејна породувањетоПрва помош за ненадејна породувањето
Папокот болести кај децатаПапокот болести кај децата
Метод папочната артериски катетер е отстранета. Индикации за отстранување на папочната катетерМетод папочната артериски катетер е отстранета. Индикации за отстранување на папочната катетер
Развојот и функцијата на папочната врвца. Узи нормално папочнатаРазвојот и функцијата на папочната врвца. Узи нормално папочната
Превиа садови на папочната врвца: што да правимеПревиа садови на папочната врвца: што да правиме
Папокот новороденче, како да се справи папокотПапокот новороденче, како да се справи папокот
Стегање кабелотСтегање кабелот
Аномалии на папочната врвца. Ултразвучна дијагностика на абнормалности папочнатаАномалии на папочната врвца. Ултразвучна дијагностика на абнормалности папочната
Примарната тоалет новороденче наПримарната тоалет новороденче на
Третман на папочната врвца новороденчето. Папочната рана може да стане портал инфекција. Развој на…Третман на папочната врвца новороденчето. Папочната рана може да стане портал инфекција. Развој на…
» » » Активности во родилната сала по нормална вагинално породување