ma.gurushealth.ru

Удобно држење на телото за време на породувањето

Удобно држење на телото за време на породувањето

Истражувачите потврдија дека повеќето жени инстинктивно се разбере дека ако се движи за време на породувањето или седат исправено, може да им помогне на вашето дете да се движи пониско.

Видео: Подготовки за породување. Позира за породување

Дополнителен притисок врз главата или вратот на матката на бебето исто така може да ви помогне да се породи наскоро. Истражувањата покажаа дека повеќето жени, кога тие не се каже во каква положба да се породи, сакаат да одат, кога борбата не им дава одмор. Тие се шетаат, седат, клеча или се потпираат на фактот дека постои голем број. Кога контракции стануваат посилни, тие ќе се вртат или дури и добивање на вашите раце и колена.

Видео: Подготовки за породување. позиции релаксација

Иако не постои потреба да се обиде различни пози пред раѓањето, можете да ги пробате за да видите што ќе биде полесно за вас и вашиот партнер. (Освен тоа, во текот на породувањето вашиот партнер ќе биде во можност да укажуваат на тоа како најдобро да се промени позицијата кога не може да се размислува за нешто друго освен борба.)

Подобро е да се прашуваат што поддршка има за бремени жени во породилното одделение. Дали тие имаат туш, бања, топки за бремени жени, баровите за сквотови, кревети за бремени жени или инвалидска количка? Ако тие не се нешто што ќе биде особено корисно, на пример топка за жените при породување (голем гумена топка, со такви ангажирани во спортските сали), можете да го купат и да носат со нив, во болница. Обично претставуваат ке го одберете. Тоа зависи од тоа што ќе се судрите. Еве неколку предлози кои може да се обиде токму сега.

Наведнуваат и свртат назад и напред. Контракции можат да се пренесат полесно, потпирајќи се на нешто. Можете да ги користите на инвалидска количка, конвенционален стол или породување топката, коленичат и се потпреме рацете на стол или топката. Може да се потпреме на вашиот лактите или скрстени раце и главата навалена надолу како ако detsadovets време на празниците. Кога контракции започне, замав напред и назад на здив како што издишување. Во тоа време, да ги задржи грбот исправен. Оваа позиција ги вклучува малку мускулите, ниту вие, ниту партнерот не се уморни, а тоа ќе помогне да се задржи својата рамнотежа.

Оди и се потпреме на нешто. Ако ви застане исправено и да оди, а потоа се насочи на детето и го одвлекува вниманието од борби. Потпреме на партнер, гинеколог или блискиот ѕид во текот на борбата. После тоа, земе длабок здив и продолжи.

Видео: Како да се намали болката за време на породувањето - да им даде право на раѓање

Легнете на страна. Вие не може да се движат, бидејќи ќе се уморни. Кога ќе треба да престане да се одморат, да лежи на вашата страна. Ова може да помогне во олеснување на силни и брзи контракции. Алтернативно, можете да лежи на својата страна помеѓу контракциите да се одморат. Земе топката или ниско столче.

Ако седиш на нешто ниско, можете да ја отворите вашите нозе, Ова ќе ви помогне да се отвори на карлицата и нека гравитацијата си ја работи својата работа. Покрај тоа, можете да седат на болнички кревет, нозете испружени. Ако тоа е тешко да се задржи рамнотежата, прашајте го вашиот партнер да седнат на стол во предниот дел (или стојат, ако тоа е полесно), така што може да се допрат и да го зграби раката или колената, рацете испружени. Ако болницата нема топката за бремени жени, го донесе со soboy- тие можат да се купат во повеќето продавници спортски стока.

Клеча. За ова движење бара енергија и напнатоста во мускулите, па затоа е најдобро да се резервираат на силна контракции или дури и до моментот кога треба да им помогнам. Прашајте го вашиот лекар да ви даде бар сквотирање, која во повеќето одделенија отсуство и болници. Тој се приклучува на креветот како од страна на бар, и тоа може да се одржи за време на сквотот. Покрај тоа, можете да се одржи на вратот на партнерот, ако тоа е правилно стави нозете. Се релаксираат вашите стомачни мускули за време на сквотот и да стои со нозете рамо ширина, освен, при вршење на вежба бавно. Ако ремени за стомачни вежби не и сакате да се наведнуваат под Побарајте вашиот партнер да седнат на стол и се водат вашите раце додека ползат пред него.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Стравот од породувањето и постпартална депресијаСтравот од породувањето и постпартална депресија
Првите знаци на почетокот на породувањетоПрвите знаци на почетокот на породувањето
Јас не разбирам, кога ќе почнат испоракиЈас не разбирам, кога ќе почнат испораки
Правилно дишење за време на породувањетоПравилно дишење за време на породувањето
Породувањето е работатаПородувањето е работата
Породувањето тоа навистина значи за васПородувањето тоа навистина значи за вас
Почетна раѓање стимулација, стимулација домаПочетна раѓање стимулација, стимулација дома
Позира за породување, за време на породувањетоПозира за породување, за време на породувањето
Период исфрлање на плодот, обиди чекорПериод исфрлање на плодот, обиди чекор
Болка за време на породувањето: видови, методиБолка за време на породувањето: видови, методи
» » » Удобно држење на телото за време на породувањето