ma.gurushealth.ru

Третата фаза на работна сила (исфрлање на плацентата)

Третата фаза на работна сила (исфрлање на плацентата)

Тоа трае околу 5-25 минути по принос на овошје и бруто сметководствената и мултипари.

Ова се случува сосема безболна.

Во оваа фаза, раѓањето на плацентата, која може и да не забележите дека е. Да. Во овој момент, ќе се задржи на рака и можеби ќе треба да се дои бебето. Или, пак, да се опорави од анестезија. Принос плацентата се јавува во рок од 20 минути. За да бидете сигурни дека во внатрешноста на телото е лево од неговите делови, лекарот става раката во матката и, доколку е потребно, да преземаат остатоците. Тоа не е многу пријатен, но потребно. Остатоците од плацентата може да предизвика крварење и инфекции.

Како се чувствувате: ќе вртоглавица. Вие тоа го сакаат. Сè што боли. Вие сте опуштени. Исцрпени. Алал да му е, мамо, ти го направи тоа! А сега гледам мал "пакет". Тој може да има црвено лице, тој вика и едвај отвори очите, но овој "пакет" на твое, барем за следните 18 години!

Важно е да се провери интегритетот на плацентата. На состав вклучува плацентата плацентата, фетусот мембрани, папочната врвца.

Плацентата (afterbirth) е овална или полукружна "торба", што зависи од големината на бебето.

Димензии плацентата - 15-23 cm во ширина и околу 2,5 см во дебелина. Тежина - околу 600 површината на плацентата, свртена кон вас, се состои од 15-20 акции. А центар на страната на мозок, што е свртена кон бебе, 50 cm долги на кабелот за која се состои од три садови во желе-како супстанција. На дебелината на мозок - 2 см.
Одвојување на плацентата од ѕидот на матката, а потоа и протерување започнува во 10-15 минути по раѓањето на бебето. На плацентата беше потврдено од страна на појавата на светлината контракции.

Ако, ќе имаат можност да се стави на бебето на градите веднаш по раѓањето - тоа е само прекрасно, цицање градите предизвикува контракција на матката, што доведува до побрза испорака на плацентата и затворањето на крвните садови на местото на прицврстување на плацентата во матката.

Плацентата, земајќи ја формата на вашето раѓање канал, таму обично е без никаков напор. Вие само ќе треба малку построги.

Породувањето завршен. По протерувањето на плацентата почнува постнаталниот период. Ако се роди бебето во болница, тогаш вие најверојатно ќе биде дневен одмор. Ако одлучите да останете во соба со бебето или породувањето дома, уморни после раѓањето на бебето спие за неколку часа, кои ви даваат време да се релаксира. На првиот ден по раѓањето ќе мора да остане во кревет! Хоризонталната положба на телото ќе помогне на вашето тело "се користи" на нагли промени на државата, нема да "распаѓа", и на карлицата предупредуваат губење на внатрешните органи.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Одред и раѓањето на плацентата. Болка за време на породувањетоОдред и раѓањето на плацентата. Болка за време на породувањето
Дифузија на јаглерод диоксид преку плацентата. Екскреција на метаболички производи преку плацентатаДифузија на јаглерод диоксид преку плацентата. Екскреција на метаболички производи преку плацентата
Феталната мембрани и ekstrahorialnye цисти на ултразвук. Аномалии на прикачување на папочнатаФеталната мембрани и ekstrahorialnye цисти на ултразвук. Аномалии на прикачување на папочната
Прва помош за ненадејна породувањетоПрва помош за ненадејна породувањето
Кон крајот на абортус, причините, спонтан абортус закана во доцна фаза на бременостКон крајот на абортус, причините, спонтан абортус закана во доцна фаза на бременост
Структурата на феталната плацентата. Структурата на доносени човечка плацентаСтруктурата на феталната плацентата. Структурата на доносени човечка плацента
Низа и по породувањето хеморагијаНиза и по породувањето хеморагија
Абнормални развој на плацентатаАбнормални развој на плацентата
Плацентата екстракт за инјектирање (extractum плацентата про injectionibus). На воден екстракт на…Плацентата екстракт за инјектирање (extractum плацентата про injectionibus). На воден екстракт на…
Аномалии на форма, инвазијата и локализација на плацентатаАномалии на форма, инвазијата и локализација на плацентата
» » » Третата фаза на работна сила (исфрлање на плацентата)