ma.gurushealth.ru

Амниотомија за време на породувањето

Видео: М. Oden: обдукцијата на мембраните и ултразвук по раѓањето

Амниотомија за време на породувањето

Ова акушерски манипулација, при што посебен кука производи обдукција на мембраните, а потоа отпуштете на амнионската течност.

За извршување на амниотомија мора да има одредени индикации. Нормално, амнионска меур рафал на нивниот сопствен труд.

На индикација е присуство во амниотомија рамна форма мембрани. Во овој патологија феталниот на мочниот меур се протега до главата на фетусот за време на породувањето не ги исполнува својата примарна функција - хидраулични клин под дејство на која е отворањето на грлото на матката. Во овој случај, на отворањето на грлото на матката забавува, времетраењето на трудот, условите за повреда на контракции. По отворањето рамен мембрани и кожи одгледување на главата на фетусот почнува да се стави притисок на грлото на матката, како и процесот на раѓање се нормализира.

Исто така Амниотомија да се води ако откривање на 7 cm на грлото на матката фетусот мочниот меур е откриена не независно (на пример, во многу густа фетусот мембрани). Ако не се спроведе оваа работа во таква ситуација, на промоцијата на главата на фетусот со торба на вода може да доведе до предвремено одлепување на плацентата.

Видео: Cmertelnye раѓање

Во присуство на полихидроамнион фетусот мочниот меур треба да се отвори со цервикална дилатација од 3 см. Се отвори внимателно и да стори сé што е можно да се амнионската течност излегува како што е можно побавно. Ова е неопходно за да се спречи загуба на мали парчиња на фетусот и папочната врвца (што може да се случи ако фетусот мочниот меур ќе се открие независно и моќни вода струја од матката може да направи јамка папочната врвца, или фетусот матични рачката). Неопходно е да се ослободи колку амнионската течност може да биде премногу ангажирана својот вишок матката не е во можност да се намали во целост, што резултира со развој на матката инерција.

Феталната мочниот меур е отворена во perenashivanii бременоста ако раѓање канал се подготвени да заминат, но не да почне борбата. Во овој случај, амниотомија е rodovozbuzhdayuschey манипулација.

Во присуство на toxicosis крајот на бременоста, хипертензија и други патолошки состојби во една бремена жена е направен за предвремено отворање на мембрани.

Амниотомија е безболна и безбедна манипулација.

Видео: Вештачки раѓање

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Стомачните мускули за време на породувањето. активноста на маткатаСтомачните мускули за време на породувањето. активноста на матката
Царски рез на GusakovЦарски рез на Gusakov
Пренатална руптура на мембраните (drpo)Пренатална руптура на мембраните (drpo)
Труд болка. Епидуралната анестезија раѓање.Труд болка. Епидуралната анестезија раѓање.
Задоцнување на руптура на мембранитеЗадоцнување на руптура на мембраните
Diskoordinirovannaya трудови се карактеризира со случаен оддели контракција на матката (на дното и…Diskoordinirovannaya трудови се карактеризира со случаен оддели контракција на матката (на дното и…
Предмет: аномалии на труд активност.Предмет: аномалии на труд активност.
Превиа садови на папочната врвца: што да правимеПревиа садови на папочната врвца: што да правиме
Прво итна помош испорака: подготовкаПрво итна помош испорака: подготовка
Породување со предвремена руптура на мембранитеПородување со предвремена руптура на мембраните
» » » Амниотомија за време на породувањето