ma.gurushealth.ru

Стравот од породувањето, што да правам, како да се справат

Стравот од породувањето, што да правам, како да се справат

Наскоро испорака, јас се плашам.

Видео: Страв од породување: како да се справи со тоа?

стравот на жените на породувањето е сосема доволно, тоа е во ред - малку се плаши од породувањето.

Прво, раѓање - тоа е работа, и важната работа на жените, која го одредува изгледот на бебе во светот. Бремените жени се загрижени дали тие ќе бидат во можност да се справи со овој товар.

Второ, повеќето од жените се плашат од, што е да се биде прв раѓањето, затоа што тие не знаат што да очекуваат во болницата. Тие се фрагментарни и често неточни информации. Понекогаш веќе дадени мајки раѓање исплашат бремени жени разделба зборови како: "Ти едноставно не викне гласно, или на друго место ќе му наштети" "Кога дојдов во болница, имам малку око на челото не се запиша од страв, тактичност извикав жена! "" Се вика за помош, и за мене никој не дојде! ". Секој нормален човек ќе биде непријатно со такви приказни, особено бремена мајка.

Но, постојат жени кои се плашат од прекумерно и неосновано. за идентификација на оваа жена како многу силен страв. Таа вели дека се мисли за тоа цело време, и ќе резултира со негативни сценарија во породувањето, полошо од другите, кои треба да се одржи е со неа (не е достапно за некои основи). Тоа не е нормално.

Жените соодветно во врска со претстојниот раѓање, треба да ги добијат потребните информации за нив и да се подготви за нив во пракса. Оваа задача ќе одлучите да се казни на подготвителна настава. По овој страв обично се повлекува.

Во вториот случај, покрај вообичаените класи во рамките на подготовките за породување, треба да се бараат индивидуални совети од психолог. Пристап за породување во такво расположение не е препорачливо. За време на расправата, може да "се шират нивните проблеми на полиците" и да се ослободи од повеќето од нивните дела. Потоа, можете да влезат во испорака подготвени, во добра психо-емотивна состојба.

Ајде да се запознаат со основните информации за породување. Ова ќе ви помогне да се ослободи од барем дел од стравови и грижи грижа за бремените жени во болница.

Видео: Негативните емоции: како да се справи? Психолошката состојба на бремената жена - Д. Паскали-Bonar

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Труд болка. Fiziopsihoprofilakticheskaya подготовка на бремените жени за породување систем на мерки…Труд болка. Fiziopsihoprofilakticheskaya подготовка на бремените жени за породување систем на мерки…
Стравот од породувањето и постпартална депресијаСтравот од породувањето и постпартална депресија
Camoproizvolnye раѓањеCamoproizvolnye раѓање
Како се партнерства породувањето?Како се партнерства породувањето?
Методи на испорака на анестезија со вербална фидбекМетоди на испорака на анестезија со вербална фидбек
Физички и psychoprophylactic подготовка на бремените жени за породувањеФизички и psychoprophylactic подготовка на бремените жени за породување
Учеството на партнер во испоракатаУчеството на партнер во испораката
Заеднички породувањето со својот сопругЗаеднички породувањето со својот сопруг
Како да се намали ризикот од царски резКако да се намали ризикот од царски рез
Менталната состојба во моментот на раѓањеМенталната состојба во моментот на раѓање
» » » Стравот од породувањето, што да правам, како да се справат