ma.gurushealth.ru

Низа и по породувањето хеморагија

Видео: постпартална хеморагија

Низа и по породувањето хеморагија

Видео: постпартална хеморагија: митови, заблуди и типична приговори проф. II Kukarskaya

Најчести компликации на породување и постпарталниот период се крварење од матката и раѓање канал.

Најчесто се јавуваат во третата (секвенца), период и испорака во периодот од почетокот на постпартална (првите 2 часа по раѓањето). Најчестите причини за крварење после породувањето е прекршување на процесите на плацентата, матката повреда на способноста да се намали, крварење од меките ткива на солзи раѓањето канал.

Видео: постпартална хеморагија: подобрување на интраутерина методи zasl.vrach JG Zhukovsky

Повреда на плацентата може да се случи ако претходно врши стружење на празнината на матката (абортус, киретажа за дисфункционални матката крварење) беа воспаление на матката, поради што има премногу длабоко сраснување на плацентарна вили во ѕидот на матката. Во овој случај, главната терапевтска дејност е рачно внесување во матката, одвојување на плацентата и отстранување под интравенска анестезија.

Покрај рачно испитување на ѕидовите на матката шуплина направени администрација намалува матката мускулатура и hemostatic агенти (ако е потребно). Од влегувањето во матката создава услови за развој на воспалителниот процес во него, по оваа операција, не заборавајте да постпартална жени назначени антибиотици (минимум излачува во мајчиното млеко и безопасни за бебето).

Друга причина за крварење на матката е прекршување на постпартална контракции. Предиспонирачки фактори за развој на компликации - воспаление на матката, присуството во минатото vyskablivaniystenok матката, полихидроамнион, мултипла бременост, бруто медицински процедури раѓањето на големи и џиновски фетусот, воведувањето на испорака на голема количина на мускулни релаксанти, долго траење на трудот, матката структурни абнормалности, за време на породувањето . Во овие случаи, по раѓањето на плацентата не контракции, и таму е силна крварење.

Кога третман се врши првата надворешна масажа на грлото на матката низ абдоминалниот ѕид. Ако нема ефект, и крварење продолжува, лекарот внесува раката во матката шуплина, испитува неговиот ѕид за паузи, остатоци од плацентата ткиво, а потоа прави внимателни масажа на матката на тупаница (една страна лекар, стисната во тупаница, кој се наоѓа во матката шуплина, а другиот произведува мозочен удар матката од предниот абдоминален ѕид).

Видео: Мојата buduschee😍😂

Паралелно со изведбата на овие манипулации врши интравенска намалува матката средства. Во тешки случаи (многу ретко), кога сите активности не водат да се запре крварење, како што е атонија - вкупно губење на нејзината способност да се намали, тоа е потребно да функционира итно жена. Крварењето е запрен од страна на тубите садови или хистеректомија.

Една третина причина за постпартална хеморагија е јазот меките ткива на породилниот канал. Да се ​​запре крварење од солзи мека раѓање канал направија своите шиење.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Хематом на породилниот канал. Еверзија на матката, како причина за крварење.Хематом на породилниот канал. Еверзија на матката, како причина за крварење.
Како постпартална крварење?Како постпартална крварење?
Доцнењето на матката и плацентата од неговите деловиДоцнењето на матката и плацентата од неговите делови
Дијагноза и прва помош за крварење. Крварење во доцните постпарталниот периодДијагноза и прва помош за крварење. Крварење во доцните постпарталниот период
По породувањето патолошка. празнење одложен постпартална (lohiometra) се случува кога на матката се…По породувањето патолошка. празнење одложен постпартална (lohiometra) се случува кога на матката се…
Третата фаза на работна сила (исфрлање на плацентата)Третата фаза на работна сила (исфрлање на плацентата)
Аномалии на форма, инвазијата и локализација на плацентатаАномалии на форма, инвазијата и локализација на плацентата
Кон крајот на постпартална хеморагијаКон крајот на постпартална хеморагија
Постпартална хеморагија. атонија.Постпартална хеморагија. атонија.
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Низа и по породувањето хеморагија