ma.gurushealth.ru

Сексуалноста по породувањето

Видео: секс после породувањето! Искрено!

Сексуалноста по породувањето

Видео: Вистината за секс после породувањето - Ајде да зборуваме за секс - Број 9 - Дел 1 - 31/07/2014

Како што беше потврдено од страна на податоците од анкетата, бременост помага на многу убаво се прошири и збогати сексуалниот однос како двојка.

Видео: секс за време на бременоста и по породувањето. нашето искуство

Според статистичките податоци, 16% од жените и 13% од мажите покажуваат дека по бременоста, секс стана "поинтензивни и продорен". Во текот на третиот пар постпартална спие со едни со други повеќе лесно од пред нив.
Околу половина од постпартална секс двојки не постојат и се обновува само 6-7 недели подоцна. Некаде 1/4 пареа, а брзо се врати на радост на сексот. Останатите 1/4 се принудени да чекаат до долго време, кога тоа ќе биде можно да се врати на сексуална otnosheniyam- околу 1/5 од паровите, тоа трае до шест месеци на 5% - дури и до една година. Неизвесноста е особено висока во случај на првото раѓање, а по раѓањето на своето трето дете, маж и жена наскоро ќе започне повторно да спие со едни со други.
Мотивација на брачните другари, се во голема мера определена од страна на нивниот пол. Значи, ако сексуалната желба е главниот "моторот" на 75 мажи од вкупно 100, од ​​100 жени од тоа како само 50. Многу повеќе жени укажуваат на тоа дека тие би сакале уште еднаш да биде во близина на партнер.
Наспроти позадината на овие факти се презентирани во просек медицински препораки не е сосема разумно. Во старите денови за сексуални односи во постпарталниот период тоа беше табу тема, и дека тоа е причината за фактот дека гордиот татко, во секој случај, исклучени од жените и децата.
Многу посоодветно во оваа фаза тоа ќе биде чин на љубов еден кон друг на различни нивоа, да се по желба на двете страни постепено да "издржи", се на солидно ниво. Јасно е дека сексуален однос во постпарталниот период не е поопасна од време на менструацијата. Да, во голем широко отворена рана на жената, но сепак, ако на имунолошкиот систем работи добро, тогаш тоа ќе се обезбеди сигурна заштита. Како искуство од psihonevroimmunologii веројатноста за заштита е повисока, посреќни и попросперитетна чувствува млада мајка.
Тоа е потребно за да ги отфрли предрасудите дека ќе биде "прв пат тогаш", жената се случува да се повредат. Додека 3/4 од жените искуство пред "овој" страв и 70% од мажите се плашат од партнер болката причина, вистинската болест може само 1/3 од жените. А сепак, секоја трета жена во болка - тоа се уште не е целосно се врати во нормала, и ослабени тело, така што се укажува на тоа.
Проблеми поврзани со одбивање или неспособност на недостатокот на зрелост партнер машки да се дејствува правилно во оваа ситуација, веќе допрени. Статистичките податоци покажуваат дека бројот е околу 5% - тоа се случува дека паровите во кои мажот има вакви проблеми, не се во состојба да се вратат на хармоничен сексуален однос, па дури и една година по породувањето.

Видео: секс после породувањето

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Секс во староста помага да изгледаат помладиСекс во староста помага да изгледаат помлади
По раѓањето, никогаш не сакам да имам сексПо раѓањето, никогаш не сакам да имам секс
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Порно промовира безбеден сексПорно промовира безбеден секс
Како да се биде интимен со животот дои - дали хормонални контрацептиви да се заштитат себе си?Како да се биде интимен со животот дои - дали хормонални контрацептиви да се заштитат себе си?
Сексуален живот по породувањетоСексуален живот по породувањето
Секс - добар лек за главоболкаСекс - добар лек за главоболка
Десет плус редовен сексДесет плус редовен секс
» » » Сексуалноста по породувањето