ma.gurushealth.ru

Цитомегаловирус инфекција во бременоста: ефекти, третман, симптомите

Цитомегаловирус инфекција во бременоста: ефекти, третман, симптомите

Цитомегаловирус (CMV), болест на плунковни жлезди - повратна заразна болест предизвикана од цитомегаловирус.

ЦМВ е многу честа појава. Околу 70-90% од жените во репродуктивна возраст може да се открие во крвта. Секогаш кога има намалување на имунитетот влошување ЦМВ инфекција во повеќето случаи се асимптоматски. Цитомегаловирус може да се појават и да се размножуваат во сите ткива на организмот и се наоѓа во сите човечки биолошки течности (плунка, урина, крв, сперма, мајчино млеко, и така натаму. Д.).

Видео: Mycoplasmosis во текот на бременоста: ефекти, третман, традиционалната медицина

Инфекција со цитомегаловирус бебе во секој период од бременоста може да доведе до различни последици за детето (глувост, ментална ретардација, психомоторна ретардација, и др.). Најголемата опасност е примарна инфекција на ЦМВ инфекција за време на бременоста, на фетусот.

Бремена жена, во која крв цитомегаловирус мора да помине спречување на егзацербации и бебето да станат инфицирани, лекува лекар. Да се ​​тестираат за определување на крвните ЦМВ треба сите бремени жени.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Заразни болести кај новороденчињатаЗаразни болести кај новороденчињата
Водич САД ЦДЦ за спречување на деформации на фетусотВодич САД ЦДЦ за спречување на деформации на фетусот
Трансплантиран бубрег и бременостаТрансплантиран бубрег и бременоста
CMV хепатитис, третман, предизвикува, знаци, симптоми,CMV хепатитис, третман, предизвикува, знаци, симптоми,
Предмет: интраутерини инфекции.Предмет: интраутерини инфекции.
Имунолошки анализа на крвта на женитеИмунолошки анализа на крвта на жените
Цитомегаловирус инфекција, третман, симптомите, причините, симптомитеЦитомегаловирус инфекција, третман, симптомите, причините, симптомите
Жолтица кај новороденчето во токсоплазмоза клиника, дијагностикаЖолтица кај новороденчето во токсоплазмоза клиника, дијагностика
Интраутерина инфекцијаИнтраутерина инфекција
Синдром на стекната имунодефициенција (СИДА)Синдром на стекната имунодефициенција (СИДА)
» » » Цитомегаловирус инфекција во бременоста: ефекти, третман, симптомите