ma.gurushealth.ru

Анемија за време на бременоста

Видео: Анемија за време на бременоста. Физиолошки и психолошки проблеми од бременоста

Анемија за време на бременоста

Еден од проблемите на анемија е дека многу жени веруваат дека ако тие ја имаат, кога го нема, додека другите жени не сметаат дека имаат анемија, кога тие го имаат таму ..

Видео: анемија кај бремените жени

Лесен замор не е дури и во знак на анемија. Анемија се јавува кога нивото на хемоглобин паѓа далеку под нивото типични за здрави жени на иста возраст кои се во истата фаза од бременоста. Единствениот начин за да дознаете ако страдаат од анемија, е да се спроведе тест на крвта кој обично се врши во рана фаза од бременоста. Други скрининг за анемија обично се врши во рок од шест недели по породувањето.

Причини за анемија во бременост


Исхрана поврзани анемија за време на бременоста и постпарталниот период се најверојатно да биде предизвикана од недостаток на железо. Мала прием на фолна киселина и витамин Б12 Анемијата може да предизвика други видови.
Жените на раѓање возраст се предмет на ризикот од анемија поврзана со недостаток на железо, бидејќи многу од нив имаат ниски резерви на железо, и тие не можат да ги исполнуваат највисоките барања за тоа кои произлегуваат во текот на бременоста. Анемија поврзана со недостаток на железо е заеднички проблем меѓу американските жени во однос на нивните навики во исхраната. На почетокот на вториот триместар на вашите потреби во железо и фолна киселина зголеми значително. Зголемениот обем на протокот на крв е потребна брза поделба железни фетални клетки и подобрување на своите барања за раст на фолати. Бремени жени, особено оние кои се негуваат повеќе од едно бебе, се најмногу изложени на ризик од развој на анемија поради недостаток на фолна киселина и витамин Б12.
Во текот на третиот триместар, вашето бебе ќе се акумулира резерви на железо и тоа ќе продолжи, барем во првите неколку месеци од неговиот живот. Бебето се што има потреба од континентот само неколку деца се раѓаат со слаб резервите на железо.
Тоа може да потрае и до две-годишната жена се случува да се опорави од загуба на железо во текот на бременоста и породувањето. Скоро 30% од жените може да се дефицитарни со фолна киселина по девет недели по породувањето.

Видео: Олга Tsoi. Анемија за време на бременоста

Третман на анемија во бременост


Ако се сомневате дека имате анемија, види неговиот доктор, направи тест на крвта. Лекарот ќе утврди соодветен третман, ако ви се случува да треба. За да бидете сигурни дека ќе добиете доволно железо:

Видео: Подигнување на хемоглобинот во текот на бременоста. разумен човештвото

  • Посвети посебно внимание на вашата исхрана пред забременувањето
  • Јадете храна богата со железо, фолна киселина и витамин Б12
  • Земете додатоци ако сте се регистрирале, во согласност со инструкциите добиени
  • Расте на железо и фолна киселина помеѓу бременост.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Vitogepat (vitohepatum). Производ добиен од свежо добиток црниот дроб. Проѕирна течност жолта или…Vitogepat (vitohepatum). Производ добиен од свежо добиток црниот дроб. Проѕирна течност жолта или…
Анемија и несоницаАнемија и несоница
Анемија кај децата, од најчестите болести. Ова се должи на незрелоста на anatomofiziologicheskie…Анемија кај децата, од најчестите болести. Ова се должи на незрелоста на anatomofiziologicheskie…
Болести на хематопоетски систем. Хипопластична и апластична анемијаБолести на хематопоетски систем. Хипопластична и апластична анемија
Анемија во dysbacteriosisАнемија во dysbacteriosis
Фолна киселина (acidum folicum) [позната како "фолна киселина" (од фолија лист) се должи…Фолна киселина (acidum folicum) [позната како "фолна киселина" (од фолија лист) се должи…
ХематологијаХематологија
Zhelezorefrakternaya анемијаZhelezorefrakternaya анемија
Анемија кај рак на желудникотАнемија кај рак на желудникот
Црвени крвни клетки за време на бременоста, црвените крвни заболувања, третманот, причините,…Црвени крвни клетки за време на бременоста, црвените крвни заболувања, третманот, причините,…
» » » Анемија за време на бременоста