ma.gurushealth.ru

Третман на неплодност и вештачко оплодување

Третман на неплодност и вештачко оплодување

Видео: in vitro фертилизација или неплодност третман? Што да се избере? Рече експертот / експерт Вели /

Модерната биотехнологија овозможува на бремените жени кои не се во можност да го стори тоа по природен пат.

Децата родени како резултат на ин витро оплодување, сега сметка за околу 1% од сите деца.

In vitro оплодување и трансфер на ембрионот во матката (IVF)


Ин витро оплодување и "ин витро оплодување" се вршат надвор од жените на организмот, за разлика од природните оплодување, што се случува во јајцеводите.
Ако непроодни јајцеводите (ова може да се должи на повторувачки воспалителни процеси), или да се отстрани хируршки по ектопична бременост, спермата не може да ги исполни јајце. Во такви случаи, да се впуштат во ин витро оплодување и ембриотрансфер на сцената на неколку клетки во матката, каде што треба да го продолжи својот развој.
Во рамките на подготовките за вештачко оплодување жените се пропишани хормон лекови за да се стимулира суперовулација, односно, со што истовремено созревање на повеќе фоликули. Да се ​​подготвени за оплодената јајце клетка, направи пункција на зрели фоликули. Needling се врши tseliografii метод што се состои во воведување во абдоминалната празнина на цевката, под услов со посебен оптички уред, или од страна на ехографија.
Добиени со мастурбација сперма подложени на посебен третман, кој го подобрува нивната способност да се оплоди, која спермата се стекнат за време на промоцијата на внатрешниот женските гениталии.
Потоа неколку јајца и околу 50 000-100 000 спермата се става во специјален сад со хранлив медиум кој се оставени во инкубатор за два дена на 37 ° C. Бидејќи не сите јајца се во иста фаза на созревање, процентот оплодување обично не надминува 70%.
Два дена подоцна, на ембрионот (во фаза на 4 клетки, максимум - 8) се пренесува во матката на идната мајка. За таа цел, на цервикалниот канал е внесен флексибилни, многу тенка, проѕирна пластика катетер преку кои матката шуплина со шприц започна ембрионот. Ако се оди добро, тогаш ембрионот е воведена во поставата на матката.
Понатамошен развој на ембрионот е придружена со поддршка на хормоналната терапија. Контрола на растот на ембрионот со помош на ултразвук (САД).
Од третиот месец, тоа е веќе возможно да се земе во предвид дека бременоста ќе се развиваат нормално. Сепак, успехот стапка е ниска - само 10-12% podsazhennyh ембриони доведе до раѓање на детето.

За да го зголемите процентот на веројатност од бременоста, матката podsazhivayut повеќе ембриони. Обично не повеќе од 3-4, поради ризикот од мултипла бременост.
За да се избегне во случај на неуспех restimulation овулација и собирање јајце на спермата, оплодени јајца останатите квалитет замрзнати за употреба во подоцнежните обиди. Ваквата изјава на случајот, се разбира, неизбежно влијае одредени морални прашања.

Подарок или гамети метод имплантација во матката (фалопиевите) цевка


Овој метод tselioskopii. Се користи кога цевките се во добра состојба, но не и реси инка способен за снимање предизвикана од јајниците за време на овулацијата јајце-клетка. Во овој случај, во јајцеводите се воведе истовремено подготвени јајце-клетка и сперма.

Видео: Неплодност третман во Германија. Вештачки oplodotvrenie. Вештачко оплодување. glorismed.de

Zefta или зигот метод имплантација во матката (фалопиевите) цевка

На ембрион чекор 4-8 клетки добиени од страна на ин витро оплодување, е ставен во методот на јајцеводите tselioskopii. Се разбира, тој се спушта во матката, каде што е воведен во слузницата.

ICSI или ИВФ

На ново развиен метод ICSI е воведувањето на еден сперма директно во јајце со помош на microneedle. Оплодената јајце клетка започнува да се развива во природен начин.

вештачко оплодување


Прилично едноставен метод кој им овозможува на жената да забремени, ако се јавуваат проблеми од страна на мажите:

  • во некои форми на импотенција, не дозволуваат, сепак, да се зборува за неплодност;
  • со многу мала количина на сперматозоиди во ејакулатот, се бара зголемување на нивната концентрација.

Технички постапката се врши на следниот начин: во се воведува на матката, како резултат на мастурбација сперма. Ако спермата содржи доволен број на сперматозоиди, тогаш тоа не е потребно да се Resit. Во спротивно, се спермата неколку пати. Сперматозоиди се прилагоди на саканата концентрација и се третира за да ги достигне способност да ја оплоди.
На сперматозоиди се воведе директно во матката шуплина.
Оплодување се врши два или три пати во периодот на овулацијата. Во случај на неуспех, повторена администрација на сперматозоиди во пракса следниот менструален циклус.

Видео: третман на неплодност. Третман на неплодност. Умре Behandlung дер Unfruchtbarkeit


IBP, или вештачки оплодување со сперма од донатор
Кога машката неплодност оплодување со сперма од донатор произведени во согласност со својата анонимност. Пар кои сакаат да имаат дете, во овој случај, треба да се применуваат на специјализирана здравствена установа има банка на сперма.
Дарителот мора да биде анонимен, да биде во брак, имаат деца. Мора да се врши биолошки, серолошки и генетски истражувања на спермата. Ако стапката одржливост на спермата, тие се замрзнати до подготвен за употреба.
Оплодување со свежо семе дава позитивен резултат во 60-70% од случаите, и се замрзнати - во 50-55%.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ниско ниво на витамин Д се намалува веројатноста за успешен екоНиско ниво на витамин Д се намалува веројатноста за успешен еко
Третман на машки и женски неплодност клиника Tambre Шпанија, МадридТретман на машки и женски неплодност клиника Tambre Шпанија, Мадрид
In vitro фертилизација (ИВФ). Можности и перспективиIn vitro фертилизација (ИВФ). Можности и перспективи
Модерната поглед на оплодување и имплантација. достигнувања екоМодерната поглед на оплодување и имплантација. достигнувања еко
Менструалниот циклус (циклус мајка алкохол). Фаза на менструалниот циклус. Менструални фаза.…Менструалниот циклус (циклус мајка алкохол). Фаза на менструалниот циклус. Менструални фаза.…
Карактеристики на полови хромозоми. оплодување на јајцеКарактеристики на полови хромозоми. оплодување на јајце
Бременост по IVF период, знаци, симптоми, управување соБременост по IVF период, знаци, симптоми, управување со
Епидемиологија, Терминологија и класификација на ектопична бременостЕпидемиологија, Терминологија и класификација на ектопична бременост
Состав гамети. сперма спермаСостав гамети. сперма сперма
Неплодност и дефекти при раѓање третманНеплодност и дефекти при раѓање третман
» » » Третман на неплодност и вештачко оплодување