ma.gurushealth.ru

Инфекции од микроорганизми возбуден (кламидија, токсоплазмоза)

Видео: Венера Интимноста Гел терапевтски ефект во 3 минути!

Инфекции од микроорганизми возбуден (кламидија, токсоплазмоза)

кламидија

Како што бројот на луѓе заразени со кламидија постојано се зголемува во денешна Германија брисеви за кламидија се задолжителни за бремените. Наспроти позадината на воспаление на вагината и устата кламидија на матката навлезат во утробата. Тие се особено опасни, бидејќи повеќе други патогени стимулира контракциите и поради воспаление на мембраните може да предизвика предвремено породување.
При раѓањето на бебето може да стане лошо воспаление на белите дробови (пневмонија) и воспаление на очите поврзување школка (конјуктивитис), во врска со која, по идеи за спречување на кредит, денешни очи новороденче (наместо капки врз основа на сребро нитрат) антибиотици инсталирал. Како по правило, класичен медицинска терапија се намалува со воведувањето на антибиотикот еритромицин.
Семантички заклучок е дека мајката е премногу недиференциран зема она во себе и не ги слушаат советите на душата за тоа што е навистина потребно за неа и бебето. Таа не е во можност или не се во можност да се разделиме пченица од шега, така што виси над заканата од губење на сè и на бебето, како и. Излезот од оваа ситуација е да се развие во фокусот во однос на внатрешното слово, слуша за него. Често инфекција (конфликти) долг сон и да станат активни само во позадина на дестабилизација состојба на умот.
Во исто време, ова предизвикува симптоми на мајката да се препознае конфликти поврзани со децата и бараат внатрешниот несвесното бариери кои таа не се признати, и дека во однос на позадината на активирање на предвремено породување се изјасниле во полн глас.
свест процес има терапевтски ефект. Кога внатрешната суспензија и придружник на обидите на фетусот исфрлање стана јасна свест, тие можат да бидат на работа, не се вози на ниво на телото.

агент предизвикувач на оваа болест се т.н. на протозои - имено микроорганизам Toxoplasma gondii. Тие се заразени повеќе од половина од луѓето во Германија, на телото на која започна дури и да се произведе соодветна антитела. Според податоците што ги имаме околу 1% од заразените бремени жени. Трансфер на инфекција се врши од страна на мачка косата и црвени myasa- утврдени од страна на вредности на токсоплазмоза присуство на имуноглобулин М и Г.
Во раната фаза на бременоста, ризикот од токсоплазмоза инфекција е многу повисока. Инфекцијата може да предизвика спонтан абортус, не само, но, исто така, ваквите отстапувања кај детето како хидроцефалус (хидроцефалус), намалување на масата на мозокот (микроцефалија) и мозокот калцификацијата. Последиците се претвори во интелигенција нарушувања, епилепсија, воспаление на мозокот (енцефалитис). Бебето исто така може да се роди со премалку ученици, ретинални воспаление и хепатитис.
При раѓањето открие успева само навистина очигледно манифестации, како што се vodyanka- основа исти дефекти развиваат подоцна и се манифестираат, на пример, во проблемот на школување. Така, таа е скриена, бавен штета.
За третман на бремени жени со токсоплазмоза, антибиотици се користат и денес. Проблемот лежи во фактот дека дијагнозата стави тешко, бидејќи таквите симптоми како оток на лимфните јазли или невообичаени инфекција на грип, тоа е недефинирана.
Во контекст на толкувањето на значењето на проблемите кои детето ги носи со себе во светот, како што се интелектуални нарушувања, може да се каже истото што и на ограничувањата во принцип (Види погоре. "Мислата на живеење со деца, со можност за ограничување на" дел) . Наспроти позадината на ограничени разузнавачки до израз често се превидуваат емоции, чувства, и други форми на перцепција, детето се формираат различни можности и предизвици. Со развојот на микроцефалија еруптира на површината нијанси на животното аспект на човечкиот живот или на она што нè поврзува со светот zhivogo- како резултат на тоа ние сме во состојба да се причестуваат во едноставен, примитивна форма на живот.
Конечно, токсоплазмоза е поврзан со проблемот предизвикан од модерниот начин на живот - имено, зголемување на дистанцира луѓето од еден на друг, и во овој случај - па дури и од животните. Луѓето се користи за секогаш имајте на мачките во куќата, и, според тоа, сите биле заразени. Денес, многу растат без таквите контакти. И ако една жена на краток рок ќе биде во близина на мачка, се зголемува ризикот од инфекција. Современите медицински стратегија да ја префрли вината на мачките, повеќе од избрзан. За опасноста е вистински не само за оние кои живеат, или барем во контакт со мачки, но исто така и за оние кои се блиску до нив и не е погодна.
Луѓето забележи: "Во добро познат опасност - опасноста е веќе половина." Клучните имунолошки рече дека е уште поважно. Животни во целина и мачки особено се дел од нашиот живот и да ја направат не само побогати, но исто така и побезбедно. Тие ни овозможуваат да се различни нивоа на перцепција доаѓаат во контакт со светот на живите и да научат да одговорите на дојдовен стимули од него - и ментална и имунолошки. Секој кој што знае одговорите, а чие тело произведува антитела, е во подобра позиција од оној кој нема ниту една, и принудени да живеат во постојан страв од прашањата и инфективни агенси.

Nosode токсоплазмоза C 200: двојна доза (зема 3 krupinki- по 5 минути 3 зрна) може да се земе ако на почетокот на бременоста телото нема антитела на токсоплазмоза, т.е. контакт со извор на инфекција се уште was- не врши тоа превенција на инфекција за време на бременоста. Заштита трае 9-12 месеци. Се разбира, од гледна точка на традиционалната медицина како превенција не дава никаква заштита.
Сифилис. стапка на преваленца сифилис во моментов изнесува 13 заразени на 100 илјади човек-историја позитивни за сифилис имаат само 0,4% од бремените жени. Така, проблемот во современи услови ја губи својата поранешна важност.
Се разбира, процентот се зголемува на сифилис под зголемена фреквенција на меѓународни контакти и капацитет да патуваат. Сепак, за разлика од претходните пати, интраутерина лезии заради него денес е исклучително редок. Во втората половина на XVIII век, од друга страна, стапката на сифилис инфекција на германските жени надмина 95%.
Ризикот од спонтан абортус во позадина на нетретирани сифилис е 50%. Покрај тоа, детето може да се роди со пречки во развојот, дефекти на скелетниот систем, неправилна положба на забите, седлест нос и уво нарушувања. Сите други малформации, исто така, се јавуваат почесто и посветли.
сифилис Сликарство дискутира во книгата Frauen-Heil-Kunde ( «терапија женски болести"). Како дел од оваа приказна е да се каже само следниве: акутна опасност од сифилис помина денес, но наследството на човештвото буквално седи во нашите коски - и не само таму. Особено, тоа е причината зошто во класичната хомеопатија генетски почва дезинфенкцирам со користење на т.н. нозоди (lyuezinum, medorrinum, Tuberculinum, psorinum) кои се подготвени homeopathically лекови за оние заразни болести кои долго време остана зла на човештвото.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Папагал болестПапагал болест
Вродени кламидијаВродени кламидија
Chlamydia дијагноза, третман и компликации на кламидијаChlamydia дијагноза, третман и компликации на кламидија
Првата вакцина против ChlamydiaПрвата вакцина против Chlamydia
Http://sweli.ru/media/k2/items/cache/10dd7f46ca2f22ce7ce9308c89d2507c_s.jpgинфекции, возбуден од…Http://sweli.ru/media/k2/items/cache/10dd7f46ca2f22ce7ce9308c89d2507c_s.jpgинфекции, возбуден од…
Untitled DocumentUntitled Document
Chlamydia кај деца: симптоми, третманот, симптомите, дијагноза, како да се третираатChlamydia кај деца: симптоми, третманот, симптомите, дијагноза, како да се третираат
Интраутерина инфекцијаИнтраутерина инфекција
Дерматологија и венерологијаДерматологија и венерологија
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Инфекции од микроорганизми возбуден (кламидија, токсоплазмоза)