ma.gurushealth.ru

Асимптоматска бактериурија во бременоста

Бидејќи таквите бактериурија не е особено видливо, може да се идентификува само со лабораториски тестови на урина, што се одржа на гинеколог. Поголемиот дел од случаите се јавуваат во почетокот на бременоста и е откриена на првиот преглед на лекар.

Видео: Асимптоматски Bakuria бремена. Гинекологија конференција 2015

За асимптоматска бактериурија е можно се:

  • заканата за прекин на бременоста;
  • опасност од предвремено породување;
  • анемија,
  • плацентарна инсуфициенција;
  • доцнење во развојот, па дури и смрт на фетусот.

Видео: Monural за време на бременоста

Уринарниот систем жените кои работат во постојано зголемување на обемот на работа, повеќето лесно подложни на негативни влијанија.

Со цел навремено откривање на асимптоматска бактериурија, тоа е потребно да се помине лабораториски тестови, вашиот лекар пропишани, што доведува бременоста.

Видео: Храна и болести. Што да не се јаде во цистит

Третманот започнува со асимптоматска бактериурија препораки кои земаат диуретици (брусница сок, на пример), како и антибиотици и се доделуваат uroseptiki.

Рано откривање и третман на асимптоматска бактериурија во повеќето случаи спречува посериозни болести на бубрезите и значително го намалува ризикот за бебето.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што тестови се потребни пред бременоста?Што тестови се потребни пред бременоста?
Бактериски инфекции на уринарниот тракт кај пациенти со постојан vesical одводиБактериски инфекции на уринарниот тракт кај пациенти со постојан vesical одводи
Спречување на инфекции предизвикани од Streptococcus група (GBS)Спречување на инфекции предизвикани од Streptococcus група (GBS)
Мочниот меур и уретрата. дисфункција на мочниот меурМочниот меур и уретрата. дисфункција на мочниот меур
Прва помош за инфекција на уринарниот тракт: дијагнозаПрва помош за инфекција на уринарниот тракт: дијагноза
Лечење на неврогена на мочниот меур кај децаЛечење на неврогена на мочниот меур кај деца
Http://sweli.ru/media/k2/items/cache/8ff89376d072f546d093af32c351dcc8_s.jpgискусственный абортусHttp://sweli.ru/media/k2/items/cache/8ff89376d072f546d093af32c351dcc8_s.jpgискусственный абортус
Набљудување на текот на бременоста во женски консултацииНабљудување на текот на бременоста во женски консултации
Пиелонефрит (гестациски, хронична) за време на бременоста, лекување, симптоми, знаци, причиниПиелонефрит (гестациски, хронична) за време на бременоста, лекување, симптоми, знаци, причини
Идентификација на пред-дијабетес во бременостИдентификација на пред-дијабетес во бременост
» » » Асимптоматска бактериурија во бременоста