ma.GurusHealth.ru

Нормална бременост

Постојат индивидуални варијации во текот на траењето на бременоста. Кај некои жени, плодот да созрее побрзо, тие можат да бидат на траењето на бременоста 36-37 недели, како и растот на фетусот тежи индикатори кореспондираат со оние на доносени деца. И други жени фетусот се развива веќе 280 дена, во траење до 295 дена, и нема знаци на раѓања perenoshennosti, висината и тежината - во границите на нормалата.

Видео: фетусот презентација. Интраутерина хипоксија и испреплетеност мозок

На целата бременост е поделена на 3 термини, секоја трае околу 13 недели.

Itrimestr - до 13 недели - се случи на фетусот фундаментални промени, формирање на неговите органи и системи;

IItrimestr - од 14-ти до 26-та недела - продолжи растот и развојот на фетусот;

IIItrimestr - од 27 до 40 недела - последната фаза на развојот на фетусот.

Видео: Планирање за бременост. Центар за Свесни Бременост Госпоѓица

феталниот раст

Стапката на раст на ембрионот и фетусот е многу висок: до 10 недели раст е 70% неделно. Подоцна оваа жешка темпо забави малку. На возраст од 2,5 недели должината на ембриони од 23 mm до 13 недели, овој раст има 9 см до крајот на II тримесечје до 27 недели, фетусот 35 раст см, и за време на испорака, на 40-та недела од бременоста, развојот на фетусот во термин 48-55 см, во просек - 50 см.

тежина на фетусот

Од страна на 13-14 недели од бременоста, на крајот јас триместар, тежина на фетусот 20-30 g

До крајот на II тримесечје до 27 недели, тежина на фетусот се зголемува на 800-1000 гр

И тежина од раѓањето на доносени фетусот достигне од 2800-4000

Видео: Во текот на бременоста 28-37 недели

За време на првата бременост, фетална тежина помала од со повторени бременост.

Жените високи од просечната тежина на полн мандат фетусот може да додадете 250 гр

Машки фетус почнувајќи со триместар II почнува да расте побрзо од женски фетус. Оваа предност се одржува до раѓањето.

На 13 недела од бременоста, развојот на фетусот е половина од главата, до 20 недели, овој однос се зголемува до 1/3, и пред раѓањето на главата на плодот - една четвртина од нејзиниот раст.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Презентација и пролапс на папочната врвца. Се јавуваат во отсуство на контакт на појасот (латерална…Презентација и пролапс на папочната врвца. Се јавуваат во отсуство на контакт на појасот (латерална…
Предизвикана абортусотПредизвикана абортусот
Знаци на 30-недела на бременостаЗнаци на 30-недела на бременоста
Клиничкиот менаџмент на фетуси со интраутерина ретардација на растот. ПРИМЕР губеа на интраутерино…Клиничкиот менаџмент на фетуси со интраутерина ретардација на растот. ПРИМЕР губеа на интраутерино…
Http://sweli.ru/media/k2/items/cache/8ff89376d072f546d093af32c351dcc8_s.jpgискусственный абортусHttp://sweli.ru/media/k2/items/cache/8ff89376d072f546d093af32c351dcc8_s.jpgискусственный абортус
Диференцијација на дисоцијација во развојот на плодот. Доплер на дисоцијација во развојот на плодотДиференцијација на дисоцијација во развојот на плодот. Доплер на дисоцијација во развојот на плодот
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Феталниот развојФеталниот развој
Пиење во почетокот на бременоста штети на плацентатаПиење во почетокот на бременоста штети на плацентата
Интраутерино ограничување на растот. Причини за интраутерина ретардација на растот.Интраутерино ограничување на растот. Причини за интраутерина ретардација на растот.
» » » Нормална бременост