ma.gurushealth.ru

Мајки, кои се повеќе од триесет

Видео: Еден за сите - Роуз Moiseevna и Сема - Диско за оние над 30

Но, сега приоритетите се менуваат, нашите современици сакате да имате време за мојот живот да се направи два до три пати повеќе отколку што е потребно за само-задоволство на нивните претходници пред повеќе од половина век. Многу жени трошат својата младост во извршување на образованието, своите кариери и се во потрага за еден загрижен и разбирање сопруг или партнер. Од страна на време тие конечно одлучи да започне со семејството, нивното искуство и посветеност се овозможи успешна бременост.

Видео: Мајка драги (машки одговор на песната "не падне за девојки, во оние кои се повеќе од триесет")


На оваа возраст, потребно е да ја оплоди до 35 пати подолго. Но, ако се случи овој среќен настан, бремените можат да бидат сигурни дека, според статистичките податоци, во нивната возрасна група, на веројатноста за појава на предвремено породување или бебе со мала родилна тежина е многу ниска. Всушност, жените кои се над триесет години, да доведе до значително помалку предвремено родените деца од помладите жени. Жените на оваа возраст помала од младите, има анемија, предвремено или комплицирано деца.
Резултатите од истражувањето на околу четири илјади жените покажуваат дека во целина, на раѓањето на детето по триесет и пет години е полн со голема опасност за мајката отколку за детето. Жените шрафирање првото дете по триесет години, често се случуваат во текот на бременоста крварење и компликации кои можат да доведат до царски рез, како што одеднаш поделба или плацента превиа (кога плацентата се наоѓа, така што го покрива отворот на матката). Но, возраста сама по себе не служи на причината за царски рез. Жената треба да се избере лекар, кој целосно ќе соработува со него, пред да започнете со хируршки испорака.


Некои проблеми на носејќи дете на оваа возраст повеќето поврзани со хронични заболувања кои се јавуваат во средината на животот, како што се хипертензија и дијабетес, отколку со процесот на породување. Потребни пред бременоста или во раните фази да се подложат на целосен лекарски преглед за да вие и вашиот лекар знаете што превентивните мерки што треба да се земе и она што треба да се подготви.

Видео: Роуз Moiseevna и Сема


Ризикот од Даунов синдром на детето и други дефекти при раѓање е многу постепено се зголемува со возраста, но не даде ненадеен и голем пораст, како што претходно се мислеше. Повеќе од 97% од жените кои биле пренатални дијагностички тестови, откриле дека нивниот фетус нема такви дефекти. Пренатална испитувања се многу корисни за рана детекција на генетски нарушувања и веројатноста за појава на некои потенцијални неонатална болести. Студиите исто така може да се идентификуваат идните фактот на раѓањето на близнаци. Шансите се има близнаци или тројки дури и се зголемува со возраста. Најмногу "близнак" возраст за жени - триесет и седум години.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ризикот од предвремено раѓање зависи од растот на мајкатаРизикот од предвремено раѓање зависи од растот на мајката
Стравот од породувањето и постпартална депресијаСтравот од породувањето и постпартална депресија
Мојот сопруг не му се допаѓа начинот на бременост ќе влијае на моето телоМојот сопруг не му се допаѓа начинот на бременост ќе влијае на моето тело
Заеднички раѓање: 5 добрите и лошите страни. Што е потребно за заедничка испоракаЗаеднички раѓање: 5 добрите и лошите страни. Што е потребно за заедничка испорака
Имам повеќе од триесет и пет значи дека ќе мора да одат преку голем број на истражувањаИмам повеќе од триесет и пет значи дека ќе мора да одат преку голем број на истражувања
Како се партнерства породувањето?Како се партнерства породувањето?
Моќ малолетни мајкиМоќ малолетни мајки
Ако одлучите да стане мајка, наведете деталиАко одлучите да стане мајка, наведете детали
Ако јас одам да спијам на стомак, боли моето бебеАко јас одам да спијам на стомак, боли моето бебе
Семејството на породувањеСемејството на породување
» » » Мајки, кои се повеќе од триесет