ma.gurushealth.ru

Бременост по 40 години, ризици крајот на бременоста

Видео: Познати личности кои родиле по 40 или крајот на бременоста

Но, ако одлучат да имаат бебе кога ќе ве молам, промени на физичка компонента со возраста, според тоа, се бара максимална контрола и спречување на ризици.

Бременоста во средната возраст по 40

Во последниве години, просечната возраст на родилките е значително изменета: во 1970 година, просечната возраст е 24 години, во 2006 година - 29,8 години. Паралелно со ова, бројот на родилките по 40-годишна возраст е двојно: во моментот 21 000 новороденчиња имаат мајките чии возраст над 40 години, со учество од 2,8% од сите новороденчиња. Овој тренд, исто така, придонесува за медицински и биолошки напредок. Всушност, за да има бебе по 40 години, станува полесно. Но, возраста има многу големо влијание врз способноста да имаат деца, кои постојано опаѓа по 20 години и 45 години е речиси нула.

Често причина за оваа желба е да се премажи. Тоа често се случува по неколку години брак, или треба да разделба или развод. Новиот брачен пар зачна дете да ја одржи врската. Уште една прилично честа ситуација: жена фокусирани на желбата да се има дете беше одложена за подоцна. Детето во овој случај е логично продолжување на постојните успешна врска.

Медицината денес има капацитет да се предвиди појавата на проблеми поврзани со возраста, ултразвук, амниоцентеза, медицински надзор со цел идентификување патологии. Но, жената е секогаш страв, чувство дека "времето истекува": ако не се бремени во тоа време, по втор пат не може да биде. Сепак, овие жени се прекрасни мајки се должи на професионална, финансиска и емоционална стабилност.

Видео: Доцна бременост

А повеќе внимателно следење по 40 години

Бременост по 40 години, првично се биде експерт на моделот на "скапоцени", како што ги нарекуваат акушери, бременоста. Жената по 40 години го зголемува ризикот од спонтан абортус. Жените кои се движат од 38 години, се доделува автоматски (види стр. 128 и 129) и се плаќа систем на CHI амниоцентеза, со цел да се идентификуваат можните трисомија на хромозомот 21 (Down синдром) фетусот. Ризикот од хромозомски абнормалности кај бебето се зголемува пропорционално со возраста на мајката, на пример, трисомија на хромозомот 21 се наоѓа во сооднос 1:80 кај жените 40 до 44 години.

Бремена мајка е предмет на поблиски медицински надзор поради зголемен ризик од одредени болести. На пример, лекарот се фокусира на идентификација на можните хипертензија - возраст поврзани со болести кои се штетни за здравјето и мајката и детето. Исто така, се изложени на зголемен ризик за идентификација на гестациски дијабетес - дијагностицира со процентот на шеќер во крвта.
Детето најчесто се раѓаат предвреме - го зголемува ризикот од предвремено породување, а просечната тежина на децата и помалку од нормално. Меѓу другото, времетраењето на породувањето се зголемува - поради послаба контракции, кои често вклучува царски рез (три пати повеќе жени на возраст од 40 се породи со помош на операција). Конечно, процесот на враќање на перинеумот четириесет жени се случува поинаку отколку кај жените во млада возраст: проблемот на уринарна инконтиненција се случи во половина од жените 40 години, 6 месеци по породувањето. Потребни за рехабилитација сесии препоните.

Заклучок: Бременоста во средниот век - тоа е тешко, но не и невозможно со внимателно медицинско следење и испорака на специјализирана установа.

Многу бремени жени по 40 години, под надзор на енергија, добро се поднесува во бременоста.

Јас сум 39, за прв пат бев бремена, а тоа е многу важно за мене дека сите минаа добро. Јас не мислам дека ќе има и други деца, бидејќи сум читал многу за ризиците што се јавуваат кај жени кои се одлучиле да се породи по 40 години.

Контролиран ризик: специјална обука

Како што без сомнение знаете, бременост по 35 години - во наше време е нормално. малку ризик се зголемува со возраста, особено по 40 години, но повеќето од тоа се контролира: спонтан абортус (во врска со возраста на јајниците), дијабетес и кардиоваскуларни болести, особено хипертензија (особено во однос на дебелина), или пре-еклампсија (висок крвен притисок, предизвикани од бременоста), и предвремено породување (во најголем дел се очекува). Во принцип, се бара долга и сложена подготовка.

За среќа, позитивните резултати надминува ризикот. Денес жените имаат подобро отколку порано. Денес, проценување на можните вродени аномалии може да се врши во матката како резултат на различни видови на истражувања и дијагностика. Стане мајка подоцна отколку што беше неодамна тоа веќе не одлучи значи откривање патологија висок ризик. Напротив, жена, има постигнато успех во професионални и социјални активности, има поинакво толкување на својата одговорност, покажувајќи повеќе трпение и способноста да се слуша дека во одреден степен е гаранција за успешен развој на детето.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Одложувањето на бременоста и на плодностаОдложувањето на бременоста и на плодноста
Осигурување на живот за еден милион долари во САД и КанадаОсигурување на живот за еден милион долари во САД и Канада
Палпитации неправилна работа на срцето може да се поврзани со намалување на меморијата и…Палпитации неправилна работа на срцето може да се поврзани со намалување на меморијата и…
Onkologiya-Onkologiya-
Успешно стареење и алкохолУспешно стареење и алкохол
Епидемиолошки аспекти на проблемот на зависност од алкохол и канабиноиди се опфатени во литературатаЕпидемиолошки аспекти на проблемот на зависност од алкохол и канабиноиди се опфатени во литературата
Моќ малолетни мајкиМоќ малолетни мајки
Алкохол за време на бременоста и децата интелигенцијаАлкохол за време на бременоста и децата интелигенција
Бременоста на возраст од 35 и по 35Бременоста на возраст од 35 и по 35
Мајка пушење - слаб детеМајка пушење - слаб дете
» » » Бременост по 40 години, ризици крајот на бременоста