ma.gurushealth.ru

Дишење вежби за бремени жени

Видео: вежби за дишење во текот на бременоста. Видови на дишењето и сет на вежби за дишење

Исто така потребно е да се подготви за иднината дете на привремен недостиг на кислород, што ќе се случи во текот на минување на породилниот канал. Во текот на контракциите потроши многу енергија, ви треба многу на кислород. За да се обезбеди сето ова, дишењето станува се повеќе и подлабоко. Бремена жена треба да научат како да се промени дишењето и ритамот на респираторните движења за време на породувањето. Со редовни вежби една жена може да се зголеми капацитетот на дишење на белите дробови и да научат различни видови на дишење. Заменете вежби за дишење можат часови по пеење, во која, исто така, бара внимание да дишам и издишување, како и можноста за контрола на работењето на решетката. вежби за дишење, експертите препорачуваат да се направи бремена мајка речиси секој ден за 8-10 минути (вртоглавица може да се случи во текот на подолго). Вежби за дишење да се изврши ефикасно во врска со часовите по физичко образование. Пред класи треба да седат во удобна фотелја, можете да го вклучите тивка тивка музика ако сакате. Дишењето треба да бидат мазни и тишина.
  1. Држи здивот. Жената треба да се земе длабок здив и задржете го здивот за 3-5 секунди, а потоа издишување. Издишувањето исто така треба да се сопре здивот за 2-3 секунди. И така се препорачува да се наизменично дишам и издишување, држи мојот здив. Првата изведба на вежба за да се направи тоа потребно 3- 4 пати, а потоа бројот и времетраењето на здив одложувања препорачува да се зголеми постепено со повторени студии.
  2. Торакални дишење. Рацете се ставени под градите, свиткани во лактите, прстите на двете раце смеат да се допираат едни со други. При вршење на вежби жената произведува здив на дојка, во исто време мора да се осигура дека на стомакот остана неподвижен. Ако вежба се прави правилно, на прсти ќе се разликуваат кога вдишување. Вежба треба да се направи со бавно темпо: вдишуваат преку "еден-два", е на издишување ", три или четири".
  3. Абдоминална дишење. Во оваа вежба, прстите се поставени на стомакот. Здивот на жената мора да се направи стомакот (тоа ќе се движат напред), да се види дека градите остана неподвижен. Абдоминална дишење се врши на следниов начин: здив на сметка на "еден-два-три-четири" здив направени на "пет-шест и седум осум."

Видео: дишење вежби за бремени жени. Училиште за здравство. GuberniaTV

Кога ќе се изврши вежби за дишење, експертите советуваат бремените жени да се алтернативни видови на торакална и абдоминална дишење.
Тоа не е препорачливо да се направи длабока движења дишење, бремена мајка мора да научат да го почитуваат правото ритам и стапка на дишење. Ако во текот на вежби за дишење жена забележана појава на вртоглавица, тогаш тоа треба да престане обука и да почне да дише нормално.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Правилно дишење третира рбетотПравилно дишење третира рбетот
Дишење технологија поврзани соДишење технологија поврзани со
Правилно дишење за време на породувањетоПравилно дишење за време на породувањето
Улогата на дишење и вежби за дишење во стврднувањеУлогата на дишење и вежби за дишење во стврднување
Терапевтски вежби за хипертензијаТерапевтски вежби за хипертензија
На парцијалниот притисок на јаглерод диоксид. На концентрацијата на јаглерод диоксид во дишење колоНа парцијалниот притисок на јаглерод диоксид. На концентрацијата на јаглерод диоксид во дишење коло
Индикации за престанок на механичка вентилација и екстубацијаИндикации за престанок на механичка вентилација и екстубација
Ефекти врз дишењето вежби со висок интензитет. трошоците за енергија на дишењето.Ефекти врз дишењето вежби со висок интензитет. трошоците за енергија на дишењето.
Превенција на рефлуксен езофагитисПревенција на рефлуксен езофагитис
Јога вежби за бремени жениЈога вежби за бремени жени
» » » Дишење вежби за бремени жени