ma.gurushealth.ru

Скрининг 3 триместар биохемиски скрининг во третиот триместар од бременоста, резултатите и дефект

Видео: Пренатална дијагноза, 2 и 3 триместар од бременоста, биохемиски и ултразвучен преглед

Во текот на третиот триместар, најверојатно, ќе мора да поминат следниве тестови.

проверки на гликоза

Некаде помеѓу 24-ти и 28 недели лекарот ќе провери дали вашето тело обработува шеќер правилно. Ќе ви бидат дадени многу слатка течност, а еден час подоцна тест на крвта. Тоа не е неопходно да се брза пред овој 1-час анализа на гликоза, но тоа не е неопходно да се потпреме на крофни. Ако има вишок на шеќер во крвта, вашиот лекар ќе предложи да се направи дополнителна анализа за да дознаете дали имате гестациски дијабетес.

хематокрит

Овој тест на крвта е дизајниран за да дознаете дали имате анемија ако доволно железо во крвта.

Проба за сифилис

Една жена не може да биде свесен за фактот дека таа има сифилис и знае да помине на инфекцијата на детето. Ако тестот е позитивен бактерии, може да се третира со антибиотици за време на бременоста, а детето се третира по раѓањето. Без третман, некои од заразените деца умираат во рок од неколку дена по раѓањето. Удобност, кои преживуваат често слепило, оштетување на мозокот, загуби и проблеми со коските, кожата и забите на слухот.

Rh фактор

Вашиот Rh фактор се утврди во текот на првата инспекција. (Rh фактор - протеин што се наоѓа во црвените крвни зрнца на повеќето жени е тоа, но 15% од жените тоа не значи дека тие се "Rh-негативни" ...) Многу лекари се направи повторената анализа помеѓу 26-28- та недели да се потврди резус статус, особено ако претходните анализи покажаа дека сте резус негативни, а ако татко на детето е Rh-позитивни. Во такви случаи, тоа е веројатно дека детето ќе има позитивно Rh фактор и вашето тело ќе почне да произведува антитела за неговата крв. Ако тоа се случи, овие антитела може да му наштети на следните бременост. Ако сте Rh-негативни, како безбедносна мерка на претпазливост ќе влезат во рогови (Rh имуноглобулин) на 26-28-ти nedele- оваа дрога се борат антитела, ако мала количина на Rh-позитивни фетална крв измешана со твое. Ако сте Rh-негативни и Rh-позитивни бебе, да се направи рогови на теренот во 72 часа по породувањето, дека немало одговор на имунолошкиот Rh-позитивна крв. Ако бебето е Rh е негативен, тогаш не треба инјекција.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Скрининг 2 триместар биохемиски скрининг во вториот триместар од бременоста, резултатите и дефектСкрининг 2 триместар биохемиски скрининг во вториот триместар од бременоста, резултатите и дефект
Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.Правилната исхрана во 1 триместар од бременоста.
Kombinirovanirovanie биохемиски скрининг и нухална транслуценца. Комбинацијата на ултразвук и…Kombinirovanirovanie биохемиски скрининг и нухална транслуценца. Комбинацијата на ултразвук и…
Пренаталниот скрининг без стравПренаталниот скрининг без страв
Ефект нухална евалуација на биохемиски скрининг. Биохемиски скрининг на феталниЕфект нухална евалуација на биохемиски скрининг. Биохемиски скрининг на фетални
Биохемиски скрининг за време на бременоста и резултати дефектБиохемиски скрининг за време на бременоста и резултати дефект
Скрининг маркери на фетусот патологија во раните фази од бременоста.Скрининг маркери на фетусот патологија во раните фази од бременоста.
Што анализи на рака во вториот триместар од бременостаШто анализи на рака во вториот триместар од бременоста
Скрининг за ризикот од Даунов синдром. Намалување на бројот на инвазивни дијагностички процедуриСкрининг за ризикот од Даунов синдром. Намалување на бројот на инвазивни дијагностички процедури
Скрининг за трисомија, triploids, секс хромозомски абнормалности кај фетусот.Скрининг за трисомија, triploids, секс хромозомски абнормалности кај фетусот.
» » » Скрининг 3 триместар биохемиски скрининг во третиот триместар од бременоста, резултатите и дефект