ma.GurusHealth.ru

Ако сте болни пред бременоста

дијабетес мелитус

Видео: Рани знаци на бременоста да се одложи менструација

Оваа болест е поврзана со дисфункција на панкреасот, што резултира со недостаток на инсулин во телото. Во почетната фаза на дијабетес се карактеризира со високо ниво на шеќер во крвта и урината. Во принцип, дијабетес мелитус е болен 2% од светската популација. Бременост по себе често доведува до зголемување на процентот на шеќер. На прво жените без историја на дијабетес во 5 или 6-ти месец од бременоста се најде во гликоза во урината. Ова се случува во околу 2-3% од бремените жени. Таквите дијабетес не има сериозни последици. Тоа е реверзибилен, односно, по раѓањето на шеќер нормализира.
Во случај на дијабетес поврзани со нарушување на панкреасот (ако е бремена со што не се под надзор на лекарите), 80% од бременостите во споредба со само 10% се случи со сериозни компликации. Непочитувањето на посебни мерки на претпазливост мајките дијабетес може да доведе до спонтан абортус во почетокот на токсемија бременост, полихидроамнион (прекумерна акумулација на амнионската течност), заостанување во развојот на детето, кој е на самиот крај на бременост завршува со неговата смрт во утробата.
Ако страдаат од дијабетес, кажете му на вашиот лекар во првата консултација. Може да бидат понудени за прием да се балансираат зема дрога и абнормални бременост исхрана. Можете да го користите за мерење на протокот на крв во крвните садови на бебето со апарат Доплер (аудиција одржи помеѓу 24-ти и 28 недели на аменореа) и да се утврди дали детето страда од малнутриција (потхранетост од исцрпеност).
Бремена мајка со дијабетес имаат тенденција да се ре-хоспитализирани во последните 5 недели од бременоста да го следи развојот на детето. Доставувањето не е извршено со царски рез за да се избегне компликации. Кај бремените жени со дијабетес често се развие голем овошје - до 4 кг.
Ако бременоста е безбедно е можно раѓање вагинално во рамките на 38 минути неделно. За ова претходно определена тежина на детето. За тоа дете веднаш по раѓањето треба посебна грижа. Бидете сигурни да го тест на крвта за шеќер направи.
Ако никогаш не сте страдале од дијабетес, но во текот на бременоста ќе го најде во урината на шеќер:

  • bespokoitsya- не треба да се стави известете го вашиот лекар. Тој ќе им понуди да се направи лабораториска анализа на урината во форма на шеќер и процентот;
  • во случај на лактоза, неговата концентрација во урината во последните месеци од бременоста е природно;
  • ако станува збор за гликоза, тоа укажува на мала дефект во бубрезите. Појавата на гликоза во урината како резултат на развојот на бременоста, особено со зголемување на процентот на прогестерон во крвта, што го спречува бубрезите активност. Исто така, не смее да има особена грижа.

Видео: Првите знаци на бременоста Бременоста


Ренална инсуфициенција и хипертензија
Вие сте изложени на ризик и треба да се чува под посебен медицински надзор.
Спонтан абортус, инхибиција на феталниот развој, предвремено раѓање - се уште е прилично чести последици на иднината мајка на болести. самиот здравјето на мајката и во повеќето случаи, тоа е надвор од опасност.
Во втората половина од бременоста, крвниот притисок скокнува остро од 6% од бремените. Во такви случаи обично препорачуваат ограничување на себе си во употреба на сол, шеќер и масти, како и набљудуваат комплетен одмор.


кардиоваскуларните болести
За време на бременоста, срцето доживува дополнителен товар. Затоа, ако имате проблеми со срцето, треба да биде под постојан надзор на кардиолог, и строго во согласност со пропишаниот режим ви треба, кој обезбедува комплетен одмор. Во случај на хируршка интервенција може да биде апсолутно неопходно.

Видео: човекови Исхрана за време на бременост


СИДА
Ако анализа за присуство на антитела во крвта на вирусот на имунодефициенција без експлицитна знаци на болеста со позитивен одговор, тогаш детето е изложено на ризик од инфекција. За време на бременоста, постои нарушување на имунитетот што може да предизвикаат појава или комплицираат својот курс во случај на симптоми.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дијагноза на дијабетес. Мирис на ацетон во здивотДијагноза на дијабетес. Мирис на ацетон во здивот
Дијабетес мелитус: класификацијаДијабетес мелитус: класификација
Дијабетес мелитус тип. Физиолошки ефекти од хипергликемијаДијабетес мелитус тип. Физиолошки ефекти од хипергликемија
Клиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозностаКлиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозноста
ЕндокринологијаЕндокринологија
Дијабетес масти и посно. Чешање во дијабетесДијабетес масти и посно. Чешање во дијабетес
На метар е одобрен во sugarbeat ЕвропаНа метар е одобрен во sugarbeat Европа
Инсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекцијаИнсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекција
Шеќер rafineries дијабетес. Дијабетес и БременостШеќер rafineries дијабетес. Дијабетес и Бременост
Третман на дијабетес. Атеросклероза во ДијабетесТретман на дијабетес. Атеросклероза во Дијабетес
» » » Ако сте болни пред бременоста