ma.gurushealth.ru

Пренатална руптура на мембраните (drpo)

Оваа течност штити бебето од инфекции и рани, додека тој е во матката. Кога водата почна да се повлечат во почетокот на породувањето, оваа состојба се нарекува пренатална прекин bolochek (DRPO).

DRPO често се наоѓаат во еден случај од 10. Околу 90% од жените чиј фетусот мембрани пукната во исто време во близина на планираното време на испорака, почнуваат да се породи во рок од 24 часа после тоа, истото се случува во 50% од жените во раните фази од бременоста . Тоа не е важно кога трудот ќе почне, иако ризикот е дека ќе добиете инфекција или дете, се зголемува, толку повеќе време ќе помине помеѓу третманот на отпадните води и испорака.

Што да правите кога DRPO

Ако мислите дека на фетусот мембрани прекин, веднаш јавете се кај вашиот лекар. Најверојатно, тој ќе сака да ве прегледа за да се утврди дали течност, всушност, произлегува од амнионска кеса или тоа е урина или други вагинален исцедок. Ако мембрани се скршени, следниот чекор ќе зависи од развојот на детето и веројатноста за тоа дали инфекцијата е.

По 36-тата недела. Ако гестациската возраст над 36 недели, вашиот лекар може да се чека најмалку 6-12 часа за да се види дали може да почне да се породи. Некои лекари се чека подолго, ако детето се движи и нема знаци на инфекција. Лекарот може да ви овозможи да се чека дома или побара да остане во болница. Ако контракциите не почнаа, што може да предизвика pitocin (синтетички окситоцин, кој ја стимулира генерички активности), со цел да се намали можноста од инфекција во вас и вашето дете.

Во периодот од 32-36-та недела: вашиот лекар може да се провери вашиот амнионска кеса за да дознаете дали белите дробови на бебето имаат развиено доволно, така што тој може да дише. Ако одговорот е да. тоа може да предизвика раѓање. Ако не, тогаш најверојатно, може да се обидете да се продолжи остатокот од бременоста кревет. Породувањето причина, ако има било какви знаци на инфекција, како што се треска или болка matki- Покрај тоа, ќе може да се даде на најдобрите стероиди развиени бели дробови на детето. Во повеќето случаи, децата родени по 32 недели, не постои долгорочна отстапувања.

До 32 недели. Лекар во повеќето случаи, се обиде да го продолжи бременоста, ако не постои знак на почетокот на породувањето, инфекција или солзи. Најверојатно, ќе се стави во болница за чување. Ќе ви бидат дадени антибиотици за да се заштитат од инфекција и да го продолжат за време на прекин на мочниот меур на раѓање, како и стероиди во белите дробови на бебето се развива побрзо.

Фактори на ризик за пренатална прскање на мембраните:

  • амниоцентеза;
  • операција на грлото на матката за време на бременоста;
  • пушење;
  • некои вродени аномалии;
  • инфекција;
  • повреда на мајката;
  • многу деца;
  • претходната бременост со пукната мембрани;
  • за труд историја предвремено родените;
  • вагинално крварење во текот на 2-ри триместар.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Руптура на матката на сериозни компликации на бременоста и породувањето. Може да биде спонтан, се…Руптура на матката на сериозни компликации на бременоста и породувањето. Може да биде спонтан, се…
Предвремено прскање на мембрани (CStr)Предвремено прскање на мембрани (CStr)
Труд болка. Епидуралната анестезија раѓање.Труд болка. Епидуралната анестезија раѓање.
Задоцнување на руптура на мембранитеЗадоцнување на руптура на мембраните
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Ендокрина контрола на породувањеЕндокрина контрола на породување
Амниотомија за време на породувањетоАмниотомија за време на породувањето
Породување со предвремена руптура на мембранитеПородување со предвремена руптура на мембраните
Http://sweli.ru/media/k2/items/cache/689a396e1c31d0c604ace4cc2bde13b0_s.jpgинтраамниотическая…Http://sweli.ru/media/k2/items/cache/689a396e1c31d0c604ace4cc2bde13b0_s.jpgинтраамниотическая…
Фактори на ризик за царски резФактори на ризик за царски рез
» » » Пренатална руптура на мембраните (drpo)