ma.gurushealth.ru

Желе панкреатит

Желе панкреатитПанкреатитис - болест која бара доживотно пациентите во согласност со поштеда исхрана. Строга диета ограничува сите вкусни, сакаме, вклучувајќи ги и слатки. Но, дури и тука постојат дупки за слатко.

Од десерти панкреатитис дозволено да се користи овошје и бобинки во форма на желе. Со цел да не се наштети на неговиот панкреасот, во неговата подготовка мора да се земат предвид некои од условите:

  • Ова не треба да се купат концентрати на чај! Во такви мешавини, содржи големи количини на конзерванси, бои, засилувачи на вкус, кој може да предизвика напад на болеста.
  • Желе е подготвен од свежо не кисело плодови или плодови користење засладувачи (сорбитол).
  • За подготовка треба да се користи само излитена бобинки и овошје и добивање на големи и тешки парчиња овошје или семе не е дозволено.
  • Се е добро во умерени количини - стапката на кој било дел од желе на време не повеќе од 150 грама.

желе корист панкреатитис:

  • подобрување на варењето на храната и движењето на дебелото црево;
  • снабдување на организмот потребните аминокиселини, витамини и минерали;
  • отстранување на соли, радионуклиди и токсини.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дали е можно датуми за панкреатит (воспаление на панкреасот)?Дали е можно датуми за панкреатит (воспаление на панкреасот)?
Црна цреша и вишна со панкреатитисЦрна цреша и вишна со панкреатитис
Може ли ананас панкреатит?Може ли ананас панкреатит?
Плодови со панкреатитисПлодови со панкреатитис
Појадок со панкреатитисПојадок со панкреатитис
Јагоди во панкреатитис, тоа е можно да има јагоди за панкреасот?Јагоди во панкреатитис, тоа е можно да има јагоди за панкреасот?
Што да се пие со панкреатитис - на пијалаци да панкреасотШто да се пие со панкреатитис - на пијалаци да панкреасот
Можно за џем панкреатит е тоа?Можно за џем панкреатит е тоа?
Може ли да киви панкреатит?Може ли да киви панкреатит?
Исхрана за gastroduodeniteИсхрана за gastroduodenite
» » » Желе панкреатит