ma.gurushealth.ru

Laminaria панкреатит

Видео: Море Кале од сушени

Laminaria панкреатитПанкреатитис - болест која бара посебна диета се базира на употреба на производи кои помогне да се нормализира или подобрување на работата на панкреасот. Еден таков производ е алги, кој вклучува голем број на корисни минерали.

Придобивките од јадење алги во панкреатит е од суштинско значење:

Видео: Како да заработите Laminaria. Рецепти од Петр де Cril'on PRO Laminaria

  • преку содржина на калиум, хлор, јод, фосфор, железо, ванадиум и кобалт, Laminaria поддржува и го зајакнува имунолошкиот систем на организмот, во целина;
  • ја подобрува функцијата на хипофизата, има позитивен ефект врз хормоналната рамнотежа, со што шансите за транзиција во хронична фаза на субакутна болест минимизира;
  • од организмот чисти, негативно влијание на панкреасот;
  • подобрува цревната перисталтика и процесот на варење на храната која ја промовира подобро асимилација на елементи во трагови, saturating на панкреасот и се заштити од самоуништување.

Laminaria панкреатитис смее да се користи во одредени количини. На пример, во почетната фаза на болеста - не повеќе од 300 грама неделно, во присуство на хронична болест - околу 100 в. За време на акутен панкреатит морето зелка треба да се исклучат од исхраната и да го воведеме само по 8-10 дена по нападот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Holenzim панкреатитHolenzim панкреатит
Алги. Laminaria saccharina (Laminaria sassharina). Море алги, програмериАлги. Laminaria saccharina (Laminaria sassharina). Море алги, програмери
Херкулес панкреатитХеркулес панкреатит
Киселица панкреатитКиселица панкреатит
Зеленчук сончогледово масло во панкреатитЗеленчук сончогледово масло во панкреатит
Што да се пие со панкреатитис - на пијалаци да панкреасотШто да се пие со панкреатитис - на пијалаци да панкреасот
Овес (овес) панкреатитис, каша (каша) панкреасотОвес (овес) панкреатитис, каша (каша) панкреасот
Karsil панкреатитKarsil панкреатит
Може ли да киви панкреатит?Може ли да киви панкреатит?
Може ли да се јаде мед за панкреатитис (панкреасот болест)?Може ли да се јаде мед за панкреатитис (панкреасот болест)?
» » » Laminaria панкреатит