ma.gurushealth.ru

Термогенеза и губење на тежината

Видео: Единствен корсет, намалување на обемот на вашата половина

Исклучување на грејачот и поминува повеќе време во сенка, можете да го зголеми согорувањето на калориите и телесната тежина.

Ова е пријавен од страна на истражувачите од Холандија.

Секој знае дека на ниски температури, телото почнува да се користи повеќе енергија за да остане топло, но малку претпоставам да го користите овој ефект за губење на тежината.

Во меѓувреме, д-р Воутер ван Marken Lichtenbelt од Медицинскиот центар на Универзитетот Мастрихт вели дека честите изложеност на умерено ниски температури активирате термогенеза и на согорувањето на т.н. Браун масти (БАТ) - седименти, кои природно телото користи во прв план.

Покрај тоа, според авторите на студијата, свежина, ги нарекувале "топлински вежба", што се одржува на тонот на периферните крвни садови и помага за зајакнување на кардиоваскуларниот систем. Ова беше објавено во списанието Трендови во ендокринологија и метаболизам.

"Температура ефект врз здравјето на луѓето, чести изложеност на умерено ладна драматично да се промени нашата потрошувачка на енергија на телото," - велат научниците.

Тие се фокусираа на фактот дека домови, канцеларии, па дури и болници се лади и се загрева само за доброто на нашите термичка удобност со вас - тоа го минимизира способноста на телото да ги контролира своите температура. Оваа ситуација може да се зголеми со тенденција да се дебелината и болести поврзани.

Кога телото е замрзнато, тоа може да го зголеми производството на топлина од пет пати во однос на нормална состојба. Во оваа држава, тоа е многу непријатно, и трошоците за енергија се многу високи. Студиите на животни покажаа дека мало намалување на температурата на животната средина е уште еден начин за да го активирате термогенеза, вклучување во него кафеава масното ткиво.

Научниците се нарекува обука температура дел од здравиот начин на живот, тврдејќи дека постепено намалување на температура од 2 ° C на час во опсег од 17-25 ° C (или 62-77 ° F) помага ефикасно да согорува калории и не предизвикува непријатност.

Авторите се напомене дека ненадеен пад на температурата на животната средина може да биде штетно за стари лица, бидејќи тоа негативно влијае на нивниот крвен притисок и температурата на телото.

Но, тие велат дека обуката на температурата во текот на животот им помага на луѓето аклиматизирам и да стане помалку чувствителни на промени на температурата.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дебелината го зголемува ризикот од ХОББДебелината го зголемува ризикот од ХОББ
Резултати друг виновник на дебелинатаРезултати друг виновник на дебелината
Здравствена закана, "ноќ бувови"Здравствена закана, "ноќ бувови"
Изложеност на екстремно ниски температури на телото. frostbittenИзложеност на екстремно ниски температури на телото. frostbitten
Светлина екран нарушува спиењето кај децатаСветлина екран нарушува спиењето кај децата
Оптимална исхрана за епилепсијаОптимална исхрана за епилепсија
Плазма ниска температура убива рак на простатаПлазма ниска температура убива рак на простата
Борба против дебелината: стручни одговориБорба против дебелината: стручни одговори
Употребата на полинезаситени масни киселини во текот на бременоста влијае на телесната тежина на…Употребата на полинезаситени масни киселини во текот на бременоста влијае на телесната тежина на…
Повикувајќи на девојката "масти", ќе ја одредуваат својата иднинаПовикувајќи на девојката "масти", ќе ја одредуваат својата иднина
» » » Термогенеза и губење на тежината