ma.gurushealth.ru

Правилната исхрана е залог на убавината и здравјето

Видео: Целосната здравата исхрана - гаранција за здравје!

Шкотски истражувачи откриле дека ако се вклучат во вашата исхрана неделно на свеж зеленчук и овошје, како резултат на употребата на овие производи ќе имаат убава и здрава кожа.

Видео: Олга Butakova: Правилната исхрана - клучот за здравјето на жените и убавина

Волонтери, се состои од 35 лица се согласија да учествуваат во експериментот, кој е создаден од страна на шест недели храна свежи билки, овошје и зеленчук. По неколку недели, предмети пријавени подобрување на бојата на кожата. Ова се должи на фактот дека keratinoidy содржани во повеќето овошје и зеленчук, може да влијае на тонот на кожата.

Истражувањата покажаа дека ефикасноста на исхраната зависи од возраста на лицата кои се вклучени во нивната секојдневна мени овошје и зеленчук. Сепак, тоа не е основан колку може да трае подмладување. Ние знаеме само дека јадење право храна е директно поврзана со човековите атракција.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Исхрана и исхрана во аскаријазаИсхрана и исхрана во аскаријаза
Производи кои се корисни за вашата кожаПроизводи кои се корисни за вашата кожа
Исхрана и исхрана мени дебелото црево дивертикулозаИсхрана и исхрана мени дебелото црево дивертикулоза
Исхрана и исхрана груба мени за запек кај постарите лицаИсхрана и исхрана груба мени за запек кај постарите лица
Кои овошје и зеленчук може да се јаде со хемороиди?Кои овошје и зеленчук може да се јаде со хемороиди?
Појадок со панкреатитисПојадок со панкреатитис
Исхрана и исхрана во панкреатитис и холециститис менија и рецептиИсхрана и исхрана во панкреатитис и холециститис менија и рецепти
Бебе Пире со панкреатитисБебе Пире со панкреатитис
Диета мени за хемороидиДиета мени за хемороиди
Влакна во колитисВлакна во колитис
» » » Правилната исхрана е залог на убавината и здравјето