ma.gurushealth.ru

Квантитативната содржина на витамини во храната

Видео: витамини. Содржината на витамини во храната

Секоја од храна содржи одреден збир на витамини.

Сите од нив се важни за организмот.

Недостаток или вишок на витамин води до негативни последици за организмот.


Во организација на правилна исхрана е важно да се знае во какви производи и во која количина содржи витамини. Специјалисти, нутриционистите се направи резиме на маса на содржината на витамини во храната (Табела 25).

Табела 25. Содржина на витамини во храната
Содржината на витамини во храната
Содржината на витамини во храната
Содржината на витамини во храната
Содржината на витамини во храната
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Основните состојки на храната во борбата против дебелината. мастиОсновните состојки на храната во борбата против дебелината. масти
Медицински исхрана во хиповитаминоза кај децата. PolivitavinyМедицински исхрана во хиповитаминоза кај децата. Polivitaviny
Дали ми е потребен бебе под една година дополнителни витамини?Дали ми е потребен бебе под една година дополнителни витамини?
Треба да го земам витамини за очи?Треба да го земам витамини за очи?
Недостаток на витамин Б2 (рибофлавин). Хипо или ariboflavinoz случува кога недостаток на витамин Б2…Недостаток на витамин Б2 (рибофлавин). Хипо или ariboflavinoz случува кога недостаток на витамин Б2…
Црниот дроб гастритисЦрниот дроб гастритис
Книгата "клиничка фармакологија и фармакотерапија" Содржина Поглавје 23 витаминиКнигата "клиничка фармакологија и фармакотерапија" Содржина Поглавје 23 витамини
Како да се зачува витамините во хранатаКако да се зачува витамините во храната
Complivit (complivitum). А сложени производи кои содржат витамини и минерали. Се произведува во…Complivit (complivitum). А сложени производи кои содржат витамини и минерали. Се произведува во…
Медицински исхрана во хиповитаминоза кај децата. Причините за храна за дефицит на витамин АМедицински исхрана во хиповитаминоза кај децата. Причините за храна за дефицит на витамин А
» » » Квантитативната содржина на витамини во храната