ma.gurushealth.ru

Научниците веруваат дека спиењето веднаш после секс знак на голема љубов

САД Истражувачите заклучиле дека сонот после секс е доказ за вистинска љубов помеѓу партнерите.

Еволутивен психолози од Олбрајт колеџ (АП) и на Универзитетот во Мичиген спроведе истражување, на кој присуствуваа 456 волонтери. Тие ги исполнија прашалници (анонимни) за темата на интимност со вашиот партнер и чувствата на предмети за него. Меѓу другите прашања, постојат профили ", кој прв го заспива веднаш после секс?", "Кој заспива прв без секс?".

Се покажа дека оние субјекти чии партнери често заспа веднаш после секс, беше во најголема мера се склони кон лесен разговор и да ги прифатат со вашиот партнер, што е индикација на топли чувства меѓу избраните претставници. "Ако сексуалниот партнер е склон да заспие веднаш после секс, тој истакна силна желба за интимност," - заклучи Даниел Кругер, раководител на истражувањата.

Научниците исто така откриле дека, и покрај раширеното мислење, мажите заспиваат после секс не е обично првата на поубавиот пол. Но, ако сексот не беше, жените истури првиот почесто. Според истражувачите, причината за ова лежи во фактот што човекот, уште една можна причина е обично некое време се уште се надева дека ќе има сексуален однос - феномен наречен "заштита на парењето" - надзор на партнер не одат во друга.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
После секс дијареа (пролив)После секс дијареа (пролив)
Топ 8 заблуди во врска со сексуалното здравје на мажите и женитеТоп 8 заблуди во врска со сексуалното здравје на мажите и жените
Сексуални нарушувања кај женитеСексуални нарушувања кај жените
Јас би можеле да излезат на хемороиди после секс?Јас би можеле да излезат на хемороиди после секс?
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Од пребарувањето за нашата вистинска сексуалностОд пребарувањето за нашата вистинска сексуалност
Секс - добар лек за главоболкаСекс - добар лек за главоболка
Орален секс може да предизвика рак на грло?Орален секс може да предизвика рак на грло?
» » » Научниците веруваат дека спиењето веднаш после секс знак на голема љубов