ma.gurushealth.ru

Научниците развија нов метод за враќање на нервно ткиво

Видео: # 5 Вести аватар технологија / Бионика протетски визија, телото трансплантација, робот виолинист, итн

Американските истражувачи успеале во развојот на еден сосема нов метод кој може да се користи за враќање на нервно ткиво.

Експертите објаснуваат дека се користи клеточните механизми кои се слични на оние што се користат за безрбетници "поправка" на оштетените нервни завршетоци. Научниците велат дека постапката "поправка" оштетен нерв трае само неколку минути на времето, а како реакција што го контролира, обновени речиси целосно во 2-4 недели. Претходно, како повреда не беше дозволено да се вратат пациентите на нормалниот живот.

Невронаучниците од Тексас се надеваат дека резултатите од студијата ќе помогне да се врати многу луѓе кои станале инвалиди поради повреда и го загуби чувствителност на различни делови од телото на нормален начин на живот.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Детето во утробата помага за лекување на срцето болестДетето во утробата помага за лекување на срцето болест
Мажите почесто се соочуваат со нарушување на меморијатаМажите почесто се соочуваат со нарушување на меморијата
Робот вади стомакот на деца проголта батерииРобот вади стомакот на деца проголта батерии
Матични клетки ќе се излечи дијабетесотМатични клетки ќе се излечи дијабетесот
Интерфејс "мозок-компјутер" контролира инвалидска количка движењеИнтерфејс "мозок-компјутер" контролира инвалидска количка движење
Резултати цел за третирање на Хантингтонова болестРезултати цел за третирање на Хантингтонова болест
Бесплатни и куќишта нервни завршетоци на ембрионот. невромускулни крајотБесплатни и куќишта нервни завршетоци на ембрионот. невромускулни крајот
Електрична струја лек за депресијаЕлектрична струја лек за депресија
Научниците откриле нов начин на справување со неплодностНаучниците откриле нов начин на справување со неплодност
Научниците пронашле начин за борба против антраксНаучниците пронашле начин за борба против антракс
» » » Научниците развија нов метод за враќање на нервно ткиво