ma.gurushealth.ru

Pfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчиња

Според Асошиетед прес, американската фармацевтска компанија Pfizer Inc е повлечена од продажба на еден милион пакети на апчиња за контрацепција, во врска со откривањето во нив погрешна доза од главните активни супстанции. Како резултат на повреда на доза на активната супстанција, контрацепција нема соодветна контрацепција активности кои може да се закануваат жените непланирана бременост.

Ројтерс изјави дека контрацептиви на податоци вклучуваат етинил естрадиол, норгестрел и Ло / Ovral, кое се продава во САД компанија Akrimax Rx производи. Pfizer сега се покажа дека некои таблети имаат зголемена доза на активни супстанции, додека други обратно премногу ниска. Еден претставник на Pfizer, рече дека проблемот настана поради начинот на визуелни и механички запоставување.

Со осудата на Pfizer таблети со неточни дози не ќе донесе штета на здравјето на жените, да ги прифати, но исто така и од несакана бременост не заштити. Овие апчиња за контрацепција се доставени до продавници и клиники низ Америка.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Хормонална контрацепција: Метод на инјектирањеХормонална контрацепција: Метод на инјектирање
Untitled DocumentUntitled Document
Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)
Oviary не ќе го пропушти орални контрацептивиOviary не ќе го пропушти орални контрацептиви
Bisekurin (bisecurin). Комбиниран препарат кој содржи gestagen етинодиол диацетат, етинил естрадиол…Bisekurin (bisecurin). Комбиниран препарат кој содржи gestagen етинодиол диацетат, етинил естрадиол…
СпермицидиСпермициди
Изборот на контрацептивни средства. Хормонални контрацептиви.Изборот на контрацептивни средства. Хормонални контрацептиви.
Untitled DocumentUntitled Document
На хируршки метод на контрацепцијаНа хируршки метод на контрацепција
На орални контрацептиви три-фазаНа орални контрацептиви три-фаза
» » » Pfizer е сеќавајќи се серија на контрола на раѓањето апчиња