ma.GurusHealth.ru

Меѓународен конгрес за кардиологија технологија cardiotechnix 2013 Португалија

Меѓународен конгрес за кардиологија технологија Cardiotechnix 2013 година ќе се одржи од 19-21 септември оваа година во градот Vilamoura (Алгарве, Португалија).

Технологијата секогаш е од витално значење за развојот на кардиологија, почнувајќи од најпознатите фаза - појавата на електрокардиографија кон крајот на 19 век.

Потоа, тука беше историски откривањето на Х-зраци, првата примена на ултразвук за медицински цели Карл Dussik во 1941 година, и многу други технологии.

На почетокот на 21 век, ние сме сведоци на се 'почести технолошки откритија кои постојано проширување на дијагностички и терапевтски можности во кардиологија. Особено силно зависи од отворањето на комуникациска технологија, електрониката и информатиката.

Меѓународен конгрес за кардиологија технологија Cardiotechnix 2013 опфаќа неколку широки области, кои се наведени подолу. Конгресот ќе биде многу интересен за лекари кои сакаат да ги прошират своите хоризонти и да се запознаат со најновите случувања. Истражувачите ќе бидат во можност да го споделат искуството, и производителите и менаџерите на болниците за да се воспостави деловни односи.

Области на интерес вклучуваат

1. Срцева слики и ехокардиографија:

• Срцева катетеризација.
• Електрокардиографија (ЕКГ).
• интраваскуларна ултразвук.
• позитрон емисиона томографија во кардиологија.
• Компјутеризирана томографија во кардиологија.
• Магнетна резонанца.

• Ангиографски студии.
• Холтер.
• Стрес тестови во кардиологија.

2. Компјутери и телекомуникации во кардиологија:

• телемедицина и следење на срцето во реално време.
• системи за поддршка Клиничка одлука.
• мобилни уреди во кардиологија.
• податоци за рударство.
• Статистички истражувања.
• Заштита на податоците и безбедност.
• Системи за контрола на пациентите.
• Компјутерски науки во медицински сестри.
• Informatization и учење преку интернет.

3. хируршки техники и роботика:

• Алатки за минимално инвазивна операција на срцето.
• Роботски хирургија во кардиологија.
• Роботски срцева катетеризација.
• роботски операција на митралната валвула.
• Видео-контролирани операции во кардиологија.
• имплантирање срцев уреди.
• Електрична стимулација на коморите.
• хируршки пејсмејкери.

Клучни датуми во подготовките за Конгресот Cardiotechnix 2013:

• Примање текстови извештај: до 24 април.
• Известување за авторите: до 24 јуни.
• Регистрација на учесници: до 15 јули.

Конгресот ќе се одржи од 19-21 септември. Местото на настанот, редоследот на пријавување и резервации можете да ја посетите официјалната веб-страница на организаторите.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Пет американски градови со најдобрите болници и болнициПет американски градови со најдобрите болници и болници
Изложба стоматолошки Јужна Кина 2013Изложба стоматолошки Јужна Кина 2013
Клиники и болници на Америка Свети Фрањо болница, Лонг Ајленд, Њујорк, Соединетите Американски…Клиники и болници на Америка Свети Фрањо болница, Лонг Ајленд, Њујорк, Соединетите Американски…
Спречување на психо-емоционални пореметувањаСпречување на психо-емоционални пореметувања
Третман на Турција Меѓународната болница КентТретман на Турција Меѓународната болница Кент
Најдобрите болници и клиники во Софија, БугаријаНајдобрите болници и клиники во Софија, Бугарија
Третман во Австрија приватна клиника confraternit t josefstadtТретман во Австрија приватна клиника confraternit t josefstadt
Меѓународна конференција за биоинформатиката и биомедицински технологија 2013 година во МакаоМеѓународна конференција за биоинформатиката и биомедицински технологија 2013 година во Макао
Лекување во болниците во Турција "Medline Адана"Лекување во болниците во Турција "Medline Адана"
Био 2013 Изложба и конференција за биотехнологија, Чикаго, Соединетите Американски ДржавиБио 2013 Изложба и конференција за биотехнологија, Чикаго, Соединетите Американски Држави
» » » Меѓународен конгрес за кардиологија технологија cardiotechnix 2013 Португалија