ma.GurusHealth.ru

CAMP протеин враќа на панкреасот

Видео: храна за мачки Royal Canin Дијабетична 1 5кг

Бактерицидно протеин наречен CAMP започнува Регенерација на панкреасот и враќа производството сопствена инсулин кај стаорци со дијабетес.

Ова е пријавен од страна на канадските научници на страниците на списанието дијабетес.

Вработените на Институтот за истражување во Отава болница откриле дека CAMP протеини, произведени од страна на клетките на панкреасот, кои се одговорни за синтеза на инсулин.

Во исто cathelicidin помогна глувци со дијабетес да се врати на нивото на сопствените хормони и да живеат без инјекции.

Истражувачите се надеваат дека понатамошната работа на кампот ќе помогне да се создаде основа нов метод на лекување на дијабетес мелитус тип 1 и 2. Метод, кој не се потребни никакви хипогликемични агенси или инсулин или островче трансплантација на клетки. На почетокот на овој може само да сонуваат.

Потсетиме дека CAMP - семејството на полипептиди кои се содржани во имуните клетки и да ги убијат бактериите. Иако бактерии може да биде не само "лоша", панкреасот не ги поставите точно.

Во студијата, истражувачите откриле дека дијабетес склони стаорци оштетен израз на CAMP ген. Со воведувањето на пептидот се забележани кај глодари брза регенерација на панкреасот и знаци на нормализација на цревната микрофлора. Последново е особено изненади научниците.

"Нашата студија покажува за прв пат улогата на ендогени пептиди CAMP во регулативата и само-лекување функциите на панкреасот. Ние не ги имаат сите одговори, но тоа е можно ова е начин да се излечи дијабетесот ", - пишува авторот на студијата, Скот Фрејзер (Фрејзер Скот) во соопштението.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дијабетес мелитус: класификацијаДијабетес мелитус: класификација
Научниците ќе бидат во можност да се започне процесот на регенерација на панкреасотНаучниците ќе бидат во можност да се започне процесот на регенерација на панкреасот
Иницирање на диференцијација на Б-лимфоцити. Шема почетокот на диференцијација во клеткитеИницирање на диференцијација на Б-лимфоцити. Шема почетокот на диференцијација во клетките
И во клетките на панкреасот (алфа, бета), антитела - нивната регенерација и трансплантацијаИ во клетките на панкреасот (алфа, бета), антитела - нивната регенерација и трансплантација
Сулфонилуреа се поврзани со висок ризик од ракСулфонилуреа се поврзани со висок ризик од рак
Инсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекцијаИнсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекција
Една третина од пациентите со тип 1 дијабетес инсулинЕдна третина од пациентите со тип 1 дијабетес инсулин
Третман на дијабетес. Атеросклероза во ДијабетесТретман на дијабетес. Атеросклероза во Дијабетес
Матични клетки ќе се излечи дијабетесотМатични клетки ќе се излечи дијабетесот
Безболно patch за третирање на дијабетесБезболно patch за третирање на дијабетес
» » » CAMP протеин враќа на панкреасот