ma.gurushealth.ru

Во Кина, на птичји грип уби две лица

Според BBC, во Кина за еден месец од птичји грип починаа две лица.

Од извор се дозна дека еден од жителите во Guizhou покраината во Guiyang беше хоспитализиран во болница, каде што умрел малку подоцна. Како што се испостави, пациентот се уште е болен, на 6 јануари. Познато е дека пред тоа, на 31 декември властите на НР Кина, е забележан случај на човечката смрт од вирусот Х5Н1 на птичјиот грип.

Машки 39 години, жител на градот Шенжен, кој се наоѓа во јужниот дел на Кина, почина од птичји грип. Лекарите му дијагностицирана пневмонија, но голем број на истражувања покажаа дека причината за смртта е птичјиот грип. Ова смртен случај поради вирусот Х5Н1, прв во Кина во последните 18 месеци.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Руската обидел да прошверцува забрането семки од КинаРуската обидел да прошверцува забрането семки од Кина
Денга треска во КинаДенга треска во Кина
Јужна Кореја: случај на птичји грипЈужна Кореја: случај на птичји грип
Удар на грипот го намалува ризикот од раѓање на мртво детеУдар на грипот го намалува ризикот од раѓање на мртво дете
Изложба стоматолошки Јужна Кина 2013Изложба стоматолошки Јужна Кина 2013
Птичји грип кај луѓето, симптоми, третманот, причини, симптомитеПтичји грип кај луѓето, симптоми, третманот, причини, симптомите
Невообичаени птичјиот грип се шири во КинаНевообичаени птичјиот грип се шири во Кина
Спречување на особено опасни инфекции: птичји грип, чумаСпречување на особено опасни инфекции: птичји грип, чума
Девојка близнаци во Кина промена на полотДевојка близнаци во Кина промена на полот
Доминација во светот САДДоминација во светот САД
» » » Во Кина, на птичји грип уби две лица