ma.gurushealth.ru

Во Украина, хирурзите ја изврши операцијата на 100-годишниот пациент

Видео: Во Санкт Петербург, лекарите остави во пределот на стомакот на листот пациентот

Пациентот, чиј 100 години, украински лекари изведе тешка операција успешно. Во староста, ризикот од било фрактура вклучува остане оневозможено, додека на крајот на денот, а особено со фрактура на колк, како резултат на 100-годишниот пациент, може да биде смртна казна.

Според изворот, пациентот занитвам Rutstein, регионалната болница лекарите Днепропетровск. Mechnikov беше во можност да се инсталира успешно протетски колкот. Пред жена повредата, и покрај неговата старост, тој го водеше активен живот, предводена домаќинството како рече дека роднините на жртвата. А сега таа е на лечи и се залага што е можно поскоро, за да се вратат дома.

Извршена работа стана еден вид на рекорд, основана медицинска Днепропетровск: до овој момент, повеќето постари пациенти кои се користат во Украина, беше човек од 96 години и.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
САД лекарите се плашат од епидемија на морбили на Евро 2012САД лекарите се плашат од епидемија на морбили на Евро 2012
"Гаспром" смета дека Украина се виновни за неуспехот да ги снабдува со гас за Европа"Гаспром" смета дека Украина се виновни за неуспехот да ги снабдува со гас за Европа
Карактеристики на хомеостаза кај пациенти со хронична бубрежна инсуфициенцијаКарактеристики на хомеостаза кај пациенти со хронична бубрежна инсуфициенција
Тактиката на третман на пациенти со комбинирани повреди на пределот на градите и рамењатаТактиката на третман на пациенти со комбинирани повреди на пределот на градите и рамењата
Русите во регионот Luhansk фрлил бебето од четвртиот катРусите во регионот Luhansk фрлил бебето од четвртиот кат
Првиот светски делумна трансплантација на черепот и скалпотПрвиот светски делумна трансплантација на черепот и скалпот
Првата двојна трансплантиран бубрег истиот во светотПрвата двојна трансплантиран бубрег истиот во светот
Пет митови за протетски зглобови, поради што ќе продолжат да страдаатПет митови за протетски зглобови, поради што ќе продолжат да страдаат
Во Русија се спроведе операција за трансплантација на душникотВо Русија се спроведе операција за трансплантација на душникот
Примена pfna фиксатор во третман на скршеници на Трохантеричен регионотПримена pfna фиксатор во третман на скршеници на Трохантеричен регионот
» » » Во Украина, хирурзите ја изврши операцијата на 100-годишниот пациент