ma.gurushealth.ru

Трансплантација на бубрег дете. Итноста на проблемот

Видео: "оживување". Раѓање по трансплантација на бубрег

Деца со краен стадиум на бубрежна инсуфициенција, времетраењето на кој се врши дијализа, често заостанува во целина, а сексуалниот развој, и имаат тешкотии во комуникацијата со другите. Затоа, оптимална метод на третман е почетокот на трансплантација на бубрег од жив или cadaveric бубрезите релативниот (вториот - со малку успех).

Видео: четири годишно момче две години чекање за трансплантација на бубрези во светот 24 Вести на Русија

на САД секоја година 20 нови случаи на краен стадиум на хронична бубрежна инсуфициенција до 1 милион деца, најчесто на возраст од 11-15. Кај деца помали од 1 година, оваа бројка е 0,2: 1 000 000. Во САД и Канада до јануари 2001 година биле регистрирани и има повеќе од 80% од децата со хронична бубрежна инсуфициенција на дијализа, трансплантација на бубрег или третирање на компликации на трансплантацијата.

Од почетокот на регистрација (1987) Еден трансплантација беше изведена 6878 (57,44%) од 11.973 деца во 667 случаи (од 7545 трансплантации, или 63%) е направен од повтори трансплантација на ист пациент. Од останатите бројот на деца со хронична бубрежна инсуфициенција (3271, или 27,3%) 1340 (11.2%) се очекува трансплантација. Во 22% од случаите поврзани трансплантација беше спроведена без претходна дијализа.

Видео: Израел: револуција во трансплантација на бубрег

Трансплантација на бубрег е дете

добро функционирање на трансплантација (Од живи роднини или мртви) не може целосно да се опорави здравјето на примателот. Сепак, пациентот и неговите роднини треба да бидат свесни дека на трансплантација на бубрег не е гаранција за здравје. Слабо функционирање на трансплантација (хронична реакција одбивање) е поврзан со зголемување на морбидитет, морталитет, и враќање на долгорочна дијализа.

Видео: Автор Александра videoblog Tereshchenko. Првата трансплантација на бубрег во Белорусија: 45 години подоцна

кревкоста трансплантиран бубрег бара повеќе трансплантации на истиот пациент, кој го спречува ограничен број на соодветни кадаверична бубрезите. Вториот може да се должи на неизвесноста на законот и на позицијата на професионалната заедница во однос на органите на оградата од трупот. Годишната побарувачка за трансплантација на бубрег е речиси 3 пати повеќе од бројот на операции. Според пресметките во САД за 180.000 пациенти на дијализа, тоа бара 100.000 бубрезите дека не е можно, па мора да се земе на бубрезите кај деца помлади од 15 години по смртта на мозокот.
обиди ксенотрансплантација (Од други видови) сега се одржуваат само во експериментот.

причини краен стадиум на хронична бубрежна инсуфициенција кај пациенти на различна возраст се различни: конгенитална ренална инсуфициенција (53%), гломерулонефритис (20%), фокална сегментална гломерулосклероза (12%), метаболички (10%) и други (5%) на болеста. Додека значителен процент на случаи изнесуваше гломерулопатија (особено кај пациенти на возраст од 13-17 години), кај деца помлади од 5 години доминираат вродени нарушувања и опструктивна процеси.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Првата двојна трансплантиран бубрег истиот во светотПрвата двојна трансплантиран бубрег истиот во светот
Мултицистична болести на бубрезитеМултицистична болести на бубрезите
Вештачки бубрег на микрочиповите ќе бидат тестирани во 2017 годинаВештачки бубрег на микрочиповите ќе бидат тестирани во 2017 година
Дијабетична нефропатија. Класификација и механизам за развојДијабетична нефропатија. Класификација и механизам за развој
Хронична инсуфициенција предизвикува, третман и компликации на бубрежна инсуфициенција на бубрезитеХронична инсуфициенција предизвикува, третман и компликации на бубрежна инсуфициенција на бубрезите
Компликации на бубрежна трансплантација. Последиците од имуносупресијаКомпликации на бубрежна трансплантација. Последиците од имуносупресија
Трансплантација на бубрегТрансплантација на бубрег
Основа за подготовка на пациенти за трансплантација на бубрегОснова за подготовка на пациенти за трансплантација на бубрег
Одење продолжува животот кај пациенти со бубрежна инсуфициенцијаОдење продолжува животот кај пациенти со бубрежна инсуфициенција
Студентите изградено прототип вештачки бубрег во 3d-печатачСтудентите изградено прототип вештачки бубрег во 3d-печатач
» » » Трансплантација на бубрег дете. Итноста на проблемот