ma.gurushealth.ru

Теофилин во алергиски реакции. Нови лекови за лекување на алергии кај децата

Видео: Алергија третман. Алергија на кожата третман. Народна третман на алергии. Александар Zelensky BIOMEDIS

На основа на своето бронходилататор акција теофилин (1,3-теобромин) uyase многу години се користи за третирање на акутна и хронична бронхијална астма. Меѓу наводен механизам на дејство само се констатира дека во клинички релевантни концентрации, тоа неспецифично инхибира фосфодиестераза изоензими и блок аденозин рецептори. Бронходилататор ефект на теофилин е најверојатно поврзана со инхибиција на фосфодиестераза, додека други својства (зголемување на дијафрагма тон и слабеење на дејството на аденозин на лачењето на воспалителни медијатори од мастоцитите) може да се должи на блокада на аденозин рецептори.

теофилин Тоа го спречува итно и доцна фаза одговор на алергени белите дробови и бронхиите умерена заштита. се откриени, исто така, некои антиинфламаторни и имуномодулаторни ефекти на супстанцијата. Теофилин со рецепт во форма на двете брзо се апсорбира и депо препарати. Во акутна и тешки напади на бронхијална астма често се администрира интравенски. Терапевтски и токсични ефекти на теофилин зависи од неговата концентрација во серумот.

На фреквенцијата на токсичните ефекти на теофилин Тоа ја зголемува значително, ако неговата концентрација надминува 20 g / ml. На метаболизмот на теофилин е под влијание на многу држави и лекови. Токсични ефекти кои се движат од блага мачнина, несоница, раздразливост, тремор и главоболка на срцеви аритмии и напади. предозирање со теофилин може да предизвика смрт. Така што треба постојано да се следи неговото ниво во крвта. Во врска со потребата постојано да се следи концентрацијата на теофилин и неговиот висок ризик од токсични ефекти и затоа што има многу други средства, теофилин во последниве години се користи многу поретко кај бронхијална астма.

Видео: Како да се направи разлика алергиска кашлица од инфекција? - Д-р Komarovsky

lodoxamide трометамин - инхибитор на градни клетки дегранулација елиминира симптомите на адренергични болест на окото е поефикасна од cromolyn. Се користи кај деца постари од 2 години во пролет keratokonyunktivitah, конјунктивитис и кератитис. Во ретки случаи, тоа предизвикува печење и чешање.

алергиски реакции

Olopatadina хидрохлорид - агент не само инхибира дегранулација на мастоцитите, но блокови H1 рецептори. Кога вграден во окото, таа брзо се елиминира знаци и симптоми на алергиски конјунктивитис. Се користи кај деца постари од 3 години. Несаканите ефекти вклучуваат главоболка (7%), како и на печење и чешање (помалку од 5% од случаите).

разјаснувањето на механизми воспаление Таа служи како поттик за развој и проучување на голем број на нови третмани за алергиски заболувања. Моноклонални антитела на IgE, кои се врзуваат на имуноглобулин, спречување на неговата интеракција со висок афинитет рецептори на површината на градни клетки. Парентерална администрација на такви антитела намалува концентрацијата на слободен IgE во серумот инхибира алергиски реакции на кожата кога примероците потисне почетокот и крајот на фаза алергиски реакции и ја намалува содржината на еозинофили во спутум на пациенти со бронхијална астма.

Клиничките испитувања докажаа ефикасност анти-IgE-антитела во третманот на алергиски ринитис и бронхијална астма. биле забележани сериозни несакани ефекти. Анти-IgE антитела може да биде ефикасен за третман на алергиски и други манифестации - анафилактичен шок, дифузна неуродермитис и алергии на храна. Од овие средства се доста скапи, тие треба да се користи само по неуспехот или нетолерантни на други лекови, како и присуството на повеќе алергиски болести.

Во моментов, развиените Голем број на нови пристапи кон инхибиција на ефектите на проинфламаторни цитокини. Ние проучување на ефектот на рекомбинантен растворливи рецептори кои се врзуваат одредени цитокини и спречување на нивната интеракција со рецепторите на клеточната surface- спроведена антагонисти на рецепторот на истражувања на цитокини и хуманизирано моноклонално антитела на цитокини. Рекомбинантното растворлив IL-4 рецептори се поврзе и да го инактивираат пред да контакт со нивните рецептори на површината на клетката. Првите тестови на растворлив рецептор на IL-4 инхалација на дрога кај пациенти со бронхијална астма со умерена јачина дадоа охрабрувачки резултати.

развиени лекови хуманизирано моноклонално антитела за IL-4 и растворлив IL-13 рецептор (цитокин во голема мера сличен на IL-4). Во клиничките испитувања, хуманизирано моноклонално антитело на IL-5 кај пациенти со астма се најде да се намали бројот на еозинофилите во крвта и плунката, но тоа не е придружено со намалена реактивност на метахолинот и инхибиција на почетокот или крајот на реакции на алергени.

За жал, првиот IL-10 тест интерферони и во третманот на астма не дале позитивен резултат. Вовед IL-12, иако во намален еозинофилија акција на алергени, но не го блокира алергиски реакции на почетокот и крајот фаза и не се намали на реактивност на бронхиите. Исто така, кога со помош на IL-12 се случи често сериозни несакани ефекти.

развиените како инхибитори на хемокини, адхезија молекули, рецептори, фосфодиестераза-4 и триптаза. Сето ова, заедно со понатамошно разјаснување на молекуларна и клеточна интеракции со воспаление дава надеж за појава на нов пристап во третман на алергиски болести.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Третман на алергиски заболувања. неспецифични hyposensitizationТретман на алергиски заболувања. неспецифични hyposensitization
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "teobiolong" (tabulettae "theobiolongum" 0,1). Теофилин таблети со…Таблети "teobiolong" (tabulettae "theobiolongum" 0,1). Теофилин таблети со…
Chromones во алергиски реакции. Кромолин и nedocromilChromones во алергиски реакции. Кромолин и nedocromil
Алергиски реакции. IgE со алергиски реакцииАлергиски реакции. IgE со алергиски реакции
Кофеин (coffeinum). 1,3,7-trimethylxanthine. Синоними: кофеин, гуаранин, theinumКофеин (coffeinum). 1,3,7-trimethylxanthine. Синоними: кофеин, гуаранин, theinum
Adrenostimulyatorov алергии. Антихолинергици со алергиски реакцииAdrenostimulyatorov алергии. Антихолинергици со алергиски реакции
Таблети "teopek" (tabulettae "theoresum" 0.3). Теофилин таблети со продолжено…Таблети "teopek" (tabulettae "theoresum" 0.3). Теофилин таблети со продолжено…
Кленбутерол (кленбутерол) 1- (4-амино-3,5-дихлорофенил) -2- (терц-6utilamino) етанол. Достапно како…Кленбутерол (кленбутерол) 1- (4-амино-3,5-дихлорофенил) -2- (терц-6utilamino) етанол. Достапно како…
Третман на алергиски заболувања. терапија CimptomaticheskayaТретман на алергиски заболувања. терапија Cimptomaticheskaya
» » » Теофилин во алергиски реакции. Нови лекови за лекување на алергии кај децата