ma.GurusHealth.ru

Интестинална пропустливост кај пациенти со дијабетес мелитус тип I I Вид cd

дефинирање на функции дијабетес мелитус (ДМ), тип I - недостаток на инсулин и хипергликемија, кои се резултат на имунолошки посредувана уништување на инсулин-секретирачки b-клетките на панкреасот островчиња. Автоимуни инсулин може да резултира од нарушена толеранција на антигените од храна, во комбинација со зголемување на интестинална пропустливост и воспаление во генетски предиспонирани лица.

Видео: Темно чоколадо во дијабетес

пропустливост дефект на дијабетес (ДМ јас) Е опишан во животински модели и кај пациенти со дијабетес мелитус (ДМ I). Во дијабетес склони BB (BBDP) стаорци зголемена стапка на излачување на лактулозата кон манитол сооднос, пред почетокот на клинички симптоми на инциденцата на болеста е намалена за хранење стаорци со хидролизирани казеин. Оваа аномалија заштитни цревната бариера кај глодари е поврзана со ниско израз основен протеин TJ Claudin-1, во овој случај, како и структурата и функцијата се поврзани.

именување zonulin инхибитор по OS BBDP-стаорци блокови формирање на автоантитела zonulin-посредувана зголемена пропустливост и намалување на појавата на дијабетес. Пропустливоста на манитол, нормално здрави деца во контролната група на млади луѓе и кај возрасни пациенти со тип II на, кај некомплицирани случаи на дијабетес јас се зголемува. Пациенти со тип имав структурни абнормалности без целијачна болест: изменета задебелена микровили и цврсти врски на цревниот епител. Ова беше откриено во текот на електронска микроскопија и во корелација со јаглени хидрати патолошки тестови.

Како и во случајот целијачна болест, во zonulin BBDP стаорец може да игра централна улога во пенетрацијата на антигени преку епителот на цревата. Sapone et al. неодамна објави голем подгрупата на пациенти со тип I, во која нивото на серумскиот zonulin се зголемува со зголемување на стапката на излачување на лактулоза да манитол.

ова zonulin регулација тоа е резултат кај лицата со генетски ризик од дијабетес Јас пред почетокот на клиничките симптоми на болеста. Како целијачна болест, губење на функцијата на цревата бариера, пред појавата на I дијабетис, води да се транзиција од нетолеранција на толеранција на антигени, кои се постојано центрира интестиналната мукоза.

Видео: лук во дијабетес

Висока (до 10%), инциденцата целијачна болест во една популација на пациенти со тип I и заеднички за двете ХЛА хаплотип болест и да предложат заеднички механизам за кршење на бариерната функција на цревата. Во прилог на патогенеза на I дијабетис зголемена пропустливост на цревата води до високи нивоа на гликоза во крвта после јадење, како компликација на организмот метаболички процес.

цревни цврсти врски

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дијагноза на дијабетес. Мирис на ацетон во здивотДијагноза на дијабетес. Мирис на ацетон во здивот
Дијабетес мелитус: класификацијаДијабетес мелитус: класификација
ЕндокринологијаЕндокринологија
Третман на дијабетес. Атеросклероза во ДијабетесТретман на дијабетес. Атеросклероза во Дијабетес
Респираторниот систем, дигестивниот систем во дијабетес. дијабетес хемохроматозаРеспираторниот систем, дигестивниот систем во дијабетес. дијабетес хемохроматоза
Дијабетес мелитус тип 2 дијабетесДијабетес мелитус тип 2 дијабетес
Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1
Стабилна ангина и дијабетесСтабилна ангина и дијабетес
Би можеле недостаток на витамин А причина дијабетес?Би можеле недостаток на витамин А причина дијабетес?
Акутен панкреатит во дијабетесАкутен панкреатит во дијабетес
» » » Интестинална пропустливост кај пациенти со дијабетес мелитус тип I I Вид cd