ma.gurushealth.ru

Дијагноза на алергија и други несакани ефекти на лекови кај децата

Видео: Дијагноза на алергија кај децата. Allergotsentr, алерголог тест за алергени во Одеса. Germedteh

Ако пациентот би требало дрога алергија, прво треба внимателно да дознаам дозата на лекови се користат, начинот на употреба, без разлика дали за да ја применуваат пред и кога. Исто така, метаболизмот на лекот може да влијае на црниот дроб или бубрежна болест. ДЕТАЛЕН ОПИС претходните реакции на лекот помага да се воспостави механизам за неговите несакани ефекти.

веројатноста појавата на несакани дејства на одредени медицински супстанции може да се провери на посебни директориуми ( «Лекарите Биро Суд», «ерупција од лекови референтен прирачник") или да дознаете упатствата на производителот. Треба да се запомни дека, сепак, податоците историја не е секогаш сигурен и погрешна дијагноза на дрога алергија може да доведе до откажување потребни за лекови на пациентот.

Покрај тоа, ако се потпираат само историјата, може да се користи за да се супстанции кои се користат само за посебни индикации (на пример, ванкомицин назначи пациенти со суспектна алергија на пеницилин). Всушност, речиси 80% од пациентите со историја индикации за алергија на пеницилин не го детектира penitsillinspetsificheskih од IgE антитела.

алергии на лекови за деца

Во присуство на специфични IgE-антитела брзо и безбедно може да се утврди од страна на кожата тестови се изведуваат со користење на високо-молекуларни соединенија, како што се странски антисеруми, хормони, ензими и токсоиди. Сигурен резултати се добиени како примерок со пеницилин, но не и со други антибиотици. Алергиски реакции обично не се поврзани со самата супстанција, и неговите метаболити, а метаболит повеќето антибиотици, освен пеницилин, е непознат.

Покрај тоа, многу метаболити нестабилен, и нивната употреба во дијагностички тестови бара обврзувачка за големи протеини. Некои супстанци предизвикуваат неспецифични иритација на кожата, и така на кожата тестови резултати треба да се оценува многу внимателно. Појавата на црвени и блистер укажува на присуство на алерген-специфични IgE антитела, но негативен примерок не ја исклучува присуство, како реагенс од тестот не може да содржи посакуваната алерген.

позитивен на резултатите од тестовите на кожата за помали или поголеми антигенски детерминанти пеницилин преземе 60% можност за појава на непосредна алергиска реакција на пеницилин. Негативни истите резултати се овозможи да се предвиди на толеранција на пеницилин кај 97-99% од пациентите (во зависност од реагенси кои се користат), т. Е. Недостаток на непосреден ризик од алергиска реакција. Предвидувачка вредност на позитивни и негативни резултати на тестовите на кожата на други антибиотици изучува многу полошо.
Сепак примероци со позитивни резултати со не-иритирачки концентрација на овие антибиотици треба да бидеме претпазливи на пациенти со итни алергиски реакции.

за хемолитична анемија дрога се карактеризира со позитивен директен и индиректен Coombs-ов тест '. Присуството на специфични IgG- и IgM антитела кои укажуваат на имунолошкиот механизам на дрога алергија кај пациенти со панцитопенија, но во повеќето други случаи, како студии немаат дијагностичка вредност. Во принцип, хуморалниот и Т мобилен имунолошки реакции на лекови се наоѓаат многу почесто од клинички значајни манифестации на алергиски реакции.

активирање мастоцити дрога супстанции Тоа доведува до зголемување на нивото на триптаза во крвта, но стапката на дрога алергија malospetsifichen, бидејќи дури и во случаи на анафилактичен шок зголемува содржината триптаза не секогаш.

Видео: Алергии на храна кај децата. Третман на алергии на храна во детската клиника Фантазија

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Лекување и превенција на анафилактичен шокЛекување и превенција на анафилактичен шок
Дијагноза и третман на алергии на храна кај децатаДијагноза и третман на алергии на храна кај децата
Reduxine панкреатитReduxine панкреатит
Алергија dysbacteriosisАлергија dysbacteriosis
Интолеранција на храна и алергија на храна. причиниИнтолеранција на храна и алергија на храна. причини
Трансплантација на коскена срцевина зачувани момчето од алергииТрансплантација на коскена срцевина зачувани момчето од алергии
Назален Филтер ДостапноНазален Филтер Достапно
Алергии на храна кај децата постари од 7 годиниАлергии на храна кај децата постари од 7 години
Ursofalk панкреатитUrsofalk панкреатит
Третман на алергии на лекови кај децата. Алергични на пеницилин и други Б-лактамиТретман на алергии на лекови кај децата. Алергични на пеницилин и други Б-лактами
» » » Дијагноза на алергија и други несакани ефекти на лекови кај децата