ma.gurushealth.ru

Формирање на гној. Еозинофили и базофили

кога неутрофили и макрофаги апсорбира голем број на бактерии и некротичното ткиво, речиси сите неутрофили, и многу (но не и нај), макрофагите се убиени. По неколку дена во воспаленото ткиво често се формира празнина се состои од различни делови на некротичното ткиво, мртви неутрофили и макрофаги, како и интерстицијална течност. Оваа мешавина е честопати се нарекува гној. По престанокот на процесот на инфекција мртвите клетки и некротичното ткиво во гној постепено во текот на неколку дена за да се раствори, а готови производи на крајот се апсорбираат во системите на околните ткива и лимфни додека поголемиот дел од оштетување на ткивото симптомите не исчезнат.

нормално, еозинофили околу 2% од сите крвни леукоцити. Еозинофили - слаба фагоцитите и се способни за хемотакса, но за разлика од вредноста на неутрофилите еозинофилите во одбраната против општи типови на инфекции е под знак прашалник.

Сепак, лица со паразитски инфекции често се произведуваат голем број на еозинофили кои мигрираат во ткивата погодени од паразити. Додека повеќето паразити се премногу големи за да бидат во состојба да апсорбира еозинофили или било која друга фагоцити-клетки, еозинофили се способни за се поврзани со паразити со специфичен површински молекули и ослободување супстанции штетни за многу од нив. На пример, една од најчестите паразитски инфекции е шистозомијазата, која влијае на една третина од населението во некои земји во развој. Паразитот што ја предизвикува инфекцијата може да навлезат во било кој дел од телото.

еозинофили прикачен на незрели паразитски форми и да ги уништи многу од нив во неколку начини: (1) ослободување на хидролитичка ензими од пелети, што претставува модифицирана lizosomy- (2) ослободување на реактивни кислородни видови, особено катастрофални за parazitov- (3) изолирање на полипептидот од гранули која убива ларвите кој се нарекува главен основен протеин.

формирање на гној

во некои еозинофилија региони во светот е уште една паразитска болест - трихиноза. Тоа се јавува како резултат на пенетрација во мускулите на телото на паразитот трихинела (трихинела, или "свинско црв") по лице јаде лошо готви свинско месо.

еозинофили обично се собираат во ткивата каде алергиски реакции се врши, на пример, перибронхијални ткива во белите дробови на лица со астма и алергиски кожни по реакции на кожата. Ова делумно се должи на фактот на учество во алергиски реакции многу мастоцитите и базофилите, која ќе се дискутира за тоа во следниот дел. Мастоцитите и базофилите изолирани eozinofilny хемотактичен фактор кој предизвикува еозинофили мигрираат кон ткиво, воспаление се должи на алергиска реакција.

Верувам дека еозинофили неутрализирање на некои од супстанции предизвикува воспаление ослободен од мастоцитите и базофилите и е веројатно да фагоцитираат и да ги уништи алерген-антитело комплекси, спречување на прекумерна ширењето на локалниот инфламаторен процес.

Циркулација на крвта базофили како голема масното ткиво клетки се наоѓа директно надвор од капиларите. И мастоцити, базофилите и ослободи во крвта хепарин - супстанца која може да се спречи згрутчување на крвта.

овие мобилен исто така лачат мали количини на хистамин и брадикинин и серотонин. Воспаленото ткиво е масните клетки во главната порака на овие супстанции.

Мастоцитите и базофилите Тие играат клучна улога во одредени видови на алергиски реакции, бидејќи овие реакции предизвикува одреден тип на антитела - имуноглобулин Е (IgE) - има одредени способност да се закачите на мастоцитите и базофилите. Кога последователно реагира со специфичен антиген специфични IgE антитела кои произлегуваат од прикачување на антигенот на антителото предизвикува мастоцитите или базофилите прекин и ослободување на многу големи количини на хистамин, брадикинин, серотонин, хепарин, бавно анафилактичен дејствување супстанција и некои лизозомални ензими.
Тие предизвикуваат локални реакции васкуларни и ткива кои што придонесуваат за поголемиот дел од алергиски реакции.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Леукоцитоза во крвта, причини, третман, симптомитеЛеукоцитоза во крвта, причини, третман, симптомите
Неутрофилите. Заштитни механизми на воспалениеНеутрофилите. Заштитни механизми на воспаление
Неутропенија наследни група на ретки наследни болести со речиси комплетен недостиг на неутрофили во…Неутропенија наследни група на ретки наследни болести со речиси комплетен недостиг на неутрофили во…
Јачмен-ограничени акутна гноен воспаление на работ на очен капак. Етиологија, патогенеза: инфекција…Јачмен-ограничени акутна гноен воспаление на работ на очен капак. Етиологија, патогенеза: инфекција…
Механизми на неутрофили созревање. неутрофили диференцијацијаМеханизми на неутрофили созревање. неутрофили диференцијација
Алвеоларните макрофаги во белите дробови. Црниот дроб Купферови клеткиАлвеоларните макрофаги во белите дробови. Црниот дроб Купферови клетки
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Механизми на алергиски реакции. Патогенезата на алергииМеханизми на алергиски реакции. Патогенезата на алергии
Апсцес гноен воспаление на ткивата со тенденција на прогресија. Во зависност од слој, кој влијае…Апсцес гноен воспаление на ткивата со тенденција на прогресија. Во зависност од слој, кој влијае…
Имунодефициентен поврзани со дисфункција на гранулоцити и макрофагиИмунодефициентен поврзани со дисфункција на гранулоцити и макрофаги
» » » Формирање на гној. Еозинофили и базофили