ma.GurusHealth.ru

Подготовките lipotropic акција: панкреатин, lipokain, angiotrofin, padutin

панкреатин (Pancreatinum). Подготовката на исушените панкреасот на колење на добиток, кој содржи голем број на ензими (трипсин, итн). Zhiroreguliruyuschey користи за подобрување на функцијата на црниот дроб кај дијабетес, хроничен хепатитис, гастритис и ентероколитис.

Lipokain (Lipocainum). На панкреасот lipotropic агент. Подобрува метаболизмот на липидите во црниот дроб со инхибиција на масното инфилтрација. Таа им овозможува размена на фосфолипиди и оксидација на масни киселини. Во дијабетес елиминира кетоацидоза.
сведоштвоХроничен хепатитис, гастритис и ентероколитис. Се препорачува за дебелината и атеросклероза.

Angiotrofin (Angiotrophinum). воден екстракт панкреасот лишените на инсулин. Тоа го намалува крвниот притисок и ги шири крвните садови. Кога вазоспазам срцето, екстремитети, eidartsriits сраснување, хипертензија подобрува садови. Се произведува во 1 ml ампули. Pa 10 инјекции третман интрамускуларно или субкутано.

lipotropin

Padutin (Padutinum) (каликреин). Подготвено од панкреасот на колење на добиток. Подготовката подобрува периферните крвни садови и намалување на крвниот притисок.
Индикации се исти како и за angiotrofine. Достапен во таблети. Во 1 парче содржи 10 единици, 3 пати на ден.

депо Padutin (Depo Padutinum). Подготовката на продолжено дејство. Еден шишенце содржи 10 единици во форма на лиофилизиран прашок. Пред употреба, се раствора во стерилен изотоничен раствор. Доделување една инекција неделно.

Trasylol (Trasylolum). Синоним: Tzalol-Tzalod.
Во хроничен и акутен панкреатит воспаление на ткиво на панкреас активира ензимот трипсин, што доведува до некроза.

подготовка да излезе од паротидните жлезди на добиток. Тоа е полипептид кој што е способен за инактивирање на ензими :. Трипсин, himiotripsin, fibrolizin итн подготовка се администрира со бавна интравенска инфузија на 5% раствор на гликоза или изотоничен раствор на натриум хлорид. Се користи во акутен панкреатит, доза од 25 000 50 000 единици еднаш интравенски.
повторена администрација под контрола на дијастаза на крв и урина. Еден шишенце содржи 5 ml, или 25 000 единици.

рецепт:
Rp. Trasyloli 5,0
Д т. d. N. 25 во ampul.
S. За интравенска инфузија

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Dipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален правDipromony (dipromonium). Diisopropylammonium дихлороацетат. Горчливиот вкус бел кристален прав
Ензими за гастритисЕнзими за гастритис
Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum,…Липоична киселина (asidum lipoicum). 6,8-ditiooktanovaya киселина. Синоними: acidum thiocticum,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети (tabulettae obductae). Таблети, обложени бела, лиофилизирана екстракт на црниот дроб содржи…Таблети (tabulettae obductae). Таблети, обложени бела, лиофилизирана екстракт на црниот дроб содржи…
Карактеристики на панкреасотКарактеристики на панкреасот
Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…Панкреатин (rancreatinum). изготвување на ензим од pancreases на колење на добиток. Аморфни парична…
Боли црниот дроб и панкреасот, што да правам?Боли црниот дроб и панкреасот, што да правам?
Респираторниот систем, дигестивниот систем во дијабетес. дијабетес хемохроматозаРеспираторниот систем, дигестивниот систем во дијабетес. дијабетес хемохроматоза
Digestal (digestal) *. Дражеј содржат панкреатин (200 mg), жолчката екстракт добиток (25 mg),…Digestal (digestal) *. Дражеј содржат панкреатин (200 mg), жолчката екстракт добиток (25 mg),…
» » » Подготовките lipotropic акција: панкреатин, lipokain, angiotrofin, padutin