ma.GurusHealth.ru

Домашни инсулински препарати. Антидијабетици butamid

Во нашата земја, произведува На инсулин со долго дејство формулации, кои се слични странски инсулински препарати.

I. На суспензијата на цинк-инсулин - аморфен DSV A. Важи суспензија се случува во рок од 1 - 172 часа. Максимална акција за намалување на шеќерот во крвта за 5-7 часа. На времетраењето на 10-12 часа.
Оваа дрога е аналоген на инсулин-нео-semilente (инсулин Ново semilente).

II. На суспензијата на цинк-инсулин - Кристал DSV-K. Почеток на дејство по 6-8 часа. Максималниот ефект за 12-18 часа. Времетраењето на дејството од 30 часа. Во акција слична на инсулин нео-ultralente (инсулин Ново Ultralente).

III. На суспензијата на цинк -insulin - DSV. А мешавина на аморфен и кристален инсулин суспензија (3: 7). Важи и аморфен инсулин на 1 - 1,5 часа, нивото на шеќер во крвта се намалува особено по 5-7 часа и 12-18 часа. На времетраењето на дејството на 24 часа.
Оваа дрога е аналог на инсулин-нео-лента (Инсулин Ново ленте).

сведоштво и контраиндикации за употреба на овие видови на инсулин се исти како и кај другите инсулински формулации продолжено дејство.
Со различни акција лекови инсулин, на присутните лекар секогаш може да избере најдобра опција инсулин.

При именувањето мора да се земе во предвид времето на нивното максимално saharosnizhayuschsgo на дејство и времетраењето на дејството.
Ние се истражени нови лекови инсулин, кој се состои од полимер. Обидите да се произведува синтетички инсулин.

Странски дрога инсулин Actrapid Се произведува од свиња панкреасот жлезди. Инсулин Rapilard произведени од мешавина на свињи и говеда инсулин продолжено дејство.

инсулин

Антидијабетици - butamid

сулфа лекови кои се користат во третманот на дијабетес мелитус со умерена јачина. Тие се ефикасни во доза на инсулин. Во тешки форми на дијабетес мелитус со тежок недостаток островски тие може да се користи само во комбинација со инсулински препарати.
Постојат две главни групи на сулфа лекови, освен мала разлика во хемиската структура.

Butamide (Butamid). Синоним: толбутамид.

Оваа група вклучува лекови: D: D-860, Rastinon, Artosin, Diabetal, Dalipol, Orinase, Tolbutamid, Oterben, Orabetin et al.
препарати оваа група покажуваат хипогликемични акција. Елиминирање на факторите кои го уништуваат молекулата инсулин во црниот дроб и во крвта, тие имаат добар ефект врз ipsulinorezistentpyh форми на дијабетес.

во дијабетес умерена јачина кај постарите лица endomorph структура сулфа лекови, како што се butamida обезбеди стабилна плата, намалување на хипергликемија и гликозурија.
Во врска со инсулин тие може да се користи кај пациенти со тешка форма на дијабетес, што делумно може да се намали бројот на инсулински инјекции.

именување сулфа лекови се врши под контрола на нивото на шеќер во крвта и гликозурија.

сулфа лекови произведени во таблети од 0,5 g на кој е донесена после јадење.
почетна доза butamida 0,5-1,5 g на ден. Воспоставување на реакција Па лекови пациентот (отсуство на алергиски појави). Со добра подносливост сулфонамиди, ако е потребно дозата постепено се зголемува до 4-6 таблети на ден. Со намалување на боледување ХА мала доза на одржување хипергликемија и гликозурија - 1-2 грама на ден.

терапија sulfanilamidnymi лекови треба да биде под надзор на клинички испитувања на крвта.
Може да го намали бројот на леукоцити и тромбоцити. Со значајни промени во крвта на пациентот треба да се пренесат на инсулин.

Контраиндикација за примање сулфа препарати е во кома. Во времето на развојот на дијабетична кома, итна потреба да се назначи инсулин пациентот.

сулфа лекови не се препорачува во раното детство и лабилен форми на дијабетес кај адолесцентите и младите. На оваа возраст, шеќерна болест се манифестира тешка островски неуспех и терапија со овие лекови неефикасен. Покрај тоа, инсулин промовира синтезата на протеините и раст процеси, така што неговата употреба е индицирана кај децата и адолесцентите. Сулфа лекови се контраиндицирани во тешка воспалителни и заразни болести и болестите на крвта кај пациенти со дијабетес мелитус, бременоста, цироза на црниот дроб и тешки оштетување на бубрезите.

на хепатитис и заразни жолтица дијабетичари бара инсулин.
сулфа лекови прикажан на insuliporezistentnosti, хипофизата и стероид дијабетес во комбинација со инсулин. Случаи на отпорност на sulfanilamides ретко се почитуваат.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Инсулин semilong QMS. На суспензијата е бело. На стои на кашата населуваИнсулин semilong QMS. На суспензијата е бело. На стои на кашата населува
Третман на дијабетес. Атеросклероза во ДијабетесТретман на дијабетес. Атеросклероза во Дијабетес
Инсулин суспензија протамин цинк (IOTWS). На суспензија на инсулин-протамин (SIP)Инсулин суспензија протамин цинк (IOTWS). На суспензија на инсулин-протамин (SIP)
Апсорпција на инсулински препаратиАпсорпција на инсулински препарати
Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1Инсулин ново дијагностициран дијабетес мелитус тип 1
Посебни аспекти на честите инјекции на инсулин во дијабетес мелитус тип 2Посебни аспекти на честите инјекции на инсулин во дијабетес мелитус тип 2
Хипогликемични агенсиХипогликемични агенси
Инсулин пилула повеќе не е фантазија?Инсулин пилула повеќе не е фантазија?
Дејството на инсулинот врз метаболизмот на јаглени хидрати. Размена на гликоза од страна на…Дејството на инсулинот врз метаболизмот на јаглени хидрати. Размена на гликоза од страна на…
Инсулин формулации и средства за администрацијаИнсулин формулации и средства за администрација
» » » Домашни инсулински препарати. Антидијабетици butamid