ma.GurusHealth.ru

Респираторниот систем, дигестивниот систем во дијабетес. дијабетес хемохроматоза

Видео: Реставрација на ендокриниот систем, дијабетес и трансфер фактор на

органите за дишење кај дијабетес се разликуваат поради сувост на мукозата на ларинксот, трахеата, бронхиите. Алвеолите на белите дробови може да биде подложен хијалиноза. Откриени тенденција да бронхитис, пневмонија, апсцес на белите дробови. На млади години со дијабетес, кога отпорноста на телото се намалува, често поврзана болест развиваат белодробна туберкулоза. Дијабетес мелитус случува во белодробна туберкулоза полошо за тешка белодробна туберкулоза. Гледано инфилтративен форми шуплини, pnevmonii- плеврит.
масивни специфични третманот на туберкулозата во комбинација со инсулин исечени туберкулозен процес.

Сувост на устата и оралната мукоза, пукнатини во аглите на устата, сува обложени јазик црвена боја може да се види кај пациенти со тешка форма на дијабетес. Пациентите на рана возраст се carious заби, кои се лесно да се прекине и да падне надвор. Олабави непцата (гингивитис, pyorrhea). Гастричната моторна функција е оштетена. Лигавицата хиперпластичните на желудникот. Кога повреда васкуларна пропустливост можно крварење. Во дијабетес diabeteopisanysluchai пептичен улкус. Пациентите се жалат на болки во epigastrolnoy област.

гадење, повраќање забележани со кетоацидоза. Зголемена киселост на гастричниот сок, ензим распаѓа размена. Надворешни секреторен функција на панкреасот е намалена. Не е доволно се произведува lipokaicheskaya супстанција.

Видео: единствена моќ за мобилни - Нано-полен Huashen.WMV

Во некои случаи, може да се состојба пациенти Achilios, gipatsidnyh гастритис. Повреда на ензимот промовира размена на ентероколитис. Повредени процесот на ферментација и апсорпција на храната во цревата, надуеност случува.

дијабетес мелитус

особено на црниот дроб Тој страда од дијабетес. Патолошки промени на сите видови размена повлекува абнормална функција на црниот дроб. недостаток на инсулин доведува до намалување на создавањето на Гликоген, интензитетот на гликозата во крвта од црниот дроб и последователните инфилтрација на масти. Недостаток влошува lipokaicheskoy супстанција патолошка состојба на метаболизмот на липидите во црниот дроб и ја промовира кетоза. Pigmentoobrazovatelnaya нарушена функција на црниот дроб и бариера.

Видео: трансфер фактор

Во клетките на црниот дроб дегенеративни промени се случуваат и се почитуваат билијарна дискинезија. Дијабетес хепатитис комплициран холециститис, панкреатитис млаз. Цироза на црниот дроб кај пациенти со дијабетес diabetomnablyudaetsyaotnositelno ретки.

Кај децата, дијабетична, вели Mauriac синдром, кој се карактеризира со хепатомегалија, одложен раст и сексуалниот развој. Губење на тежината не е забележано, повеќето поткожниот слој е добро дефиниран. За време на тешка дијабетес. Често постои голема хипергликемија, гликозурија и кетоацидоза.

тешки текови дијабетес хемохроматоза - бронза дијабетес, кој се карактеризира со тријада. Кога бронзен дијабетес против примарна цироза на црниот дроб се јавува хемохроматоза пигментација на кожата. Вишокот на железо во крвта доведува до импрегнација на паренхимните органи. Железо во форма на кристали депониран во Лангерхансовите островца, надбубрежните кортекс, гонадите, тешка дијабетес во дополнение на зголемување на хепатална инсуфициенција. Пациентите со симптоми на дијабетес умре и хепатална кома.
Кога инфективен хепатит (Инфективни болести), шеќерна болест често се откриени во тешка тенденција да кетоацидоза.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Дијабетес мелитус: класификацијаДијабетес мелитус: класификација
Општи карактеристики на автоимун полигландуларен синдромиОпшти карактеристики на автоимун полигландуларен синдроми
Итна медицинска помош во белодробна туберкулозаИтна медицинска помош во белодробна туберкулоза
ЕндокринологијаЕндокринологија
Дијабетес масти и посно. Чешање во дијабетесДијабетес масти и посно. Чешање во дијабетес
Туберкулоза на гркланот е компликација на белодробна туберкулоза и се јавува претежно кај мажите на…Туберкулоза на гркланот е компликација на белодробна туберкулоза и се јавува претежно кај мажите на…
Хронична интерстицијална пневмонија и белодробна фиброза, третман, симптоми, причиниХронична интерстицијална пневмонија и белодробна фиброза, третман, симптоми, причини
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Белодробни крварење, кашлица до крв (gemoptoe). Постои рак на белите дробови, бронхиите туѓи тела,…Белодробни крварење, кашлица до крв (gemoptoe). Постои рак на белите дробови, бронхиите туѓи тела,…
Дијабетес мелитус тип 2 дијабетесДијабетес мелитус тип 2 дијабетес
» » » Респираторниот систем, дигестивниот систем во дијабетес. дијабетес хемохроматоза