ma.GurusHealth.ru

Антитуморна активност на дендритски клетки. Ефект Immunovac-sn-4 на вродениот имунитет

Во експериментот, ние во споредба способноста на дендритични клетки, формира под влијание на VP-4 и други имуномодулатори (AFR и GMDP), туморски антигени присутни Ерлих клетки и K562 T lim-fotsitam тест цитотоксичен во однос на туморски клеточни линии на истото име.

Како и во претходната серија на експерименти, IMMP придонеле за зголемување на антиген-презентирачка функции на дендритични клетки, изразена во зголемување на цитотоксичност на лимфоцити во однос конкретно на клетките на туморот линии, антигени кои биле натоварени DCS. Кога индукција на созревање на дендритичните клетки со Immunovac-VI-4 во хомологни системи цитотоксичност беше 65,2-62,6%, под слични услови предвидени GMDP 67,2-57,2%.

активност АСО малку инфериорен во однос на активноста на ЕП-4 и GMDP 41,8-44,2%, што е во согласност со резултатите од нашите претходни студии кои покажале дека активирањето на АСО, изразот на костимулаторни молекули и молекулите на антиген презентирање пониски отколку со други индуктори на созревање

претстави резултати покажуваат дека polycomponent bacterin Immunovac-PE-4, и GMDP - минимална структурни фрагмент од клеточниот ѕид на бактериски и AFR се ефективни potentiators на вродениот имунитет кај глувци.

дендритични клетки

поминал студија покажа дека имуномодулатори микробиолошки потекло е моќен стимулатор на ефекторни функции на дендритични клетки кои се централни за активирање на вродениот имунитет. Подобрување на функционалната активност и диференцијација на дендритичните клетки под IMMP дејство се случува во сите фази на активирање на вродениот имунитет, бидејќи засилување реакции фагоцитоза презентирање на антигени функција и завршувајќи со понатамошниот развој на адаптивниот имунолошки одговор.

Со оглед на тоа антиген-презентирачката функција има само зрели DCS, најинтересен е фактот дека имуномодулатори предизвика созревање на дендритичните клетки во иста мера како класичен намотки - TNF-а. Ова се манифестира во зголемување на мембрана изразување на DC терминал диференцијација маркер CD83, костимулаторни молекули (CD40, CD80, CD86) молекули и антиген презентација (MHC MHC I и II). Најзначајните изразување на овие молекули на DC се случува кога се користи како созревање поттикнувач Immunovac-PE-4, помалку изразен ефект дава АСО.

Антиген-презентирачката функција на дендритични клетки, созреаја под влијание на микробиолошки имуномодулатори и натоварени хомологни на туморски антигени, изразена во истиот степен како во класичен акција индуктор - TNF-a.

Влијанието на овој процес IMMP се различни, и тие се распределени по дејности речиси како и поттикнување на костимулаторни молекули. Така, таа откри дека IMMP се активатори на DC, со што се стимулира функцијата клучните ефектори на вродениот имунитет и директен начин на развој на адаптивни имунитет.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Значење на дендритски клетки. Презентација на антигени на дендритични клеткиЗначење на дендритски клетки. Презентација на антигени на дендритични клетки
Пролиферација на мононуклеарни леукоцити. Ефект на имуномодулатор на леукоцитиПролиферација на мононуклеарни леукоцити. Ефект на имуномодулатор на леукоцити
Цитокините нивоа на дендритични активирање клетка. производство на цитокини од страна на дендритски…Цитокините нивоа на дендритични активирање клетка. производство на цитокини од страна на дендритски…
Антигенска презентација. антиген препознавање. Интеракција на Т-помошник (Th1) со…Антигенска презентација. антиген препознавање. Интеракција на Т-помошник (Th1) со…
Likopid како имуномодулатор. Механизми на имунолошкиот licopid стимулацијаLikopid како имуномодулатор. Механизми на имунолошкиот licopid стимулација
Клеточна терапија на туморни болести. Анти-инфективен активност на дендритични клеткиКлеточна терапија на туморни болести. Анти-инфективен активност на дендритични клетки
Миелоидна дендритски клетки. Фоликуларен, туморски дендритични клеткиМиелоидна дендритски клетки. Фоликуларен, туморски дендритични клетки
Цитокините по стимулација со бактериски антигени. Заштита од инфекција со дендритичките клеткиЦитокините по стимулација со бактериски антигени. Заштита од инфекција со дендритичките клетки
Анти-тумор ефект на имуномодулатори. Ефект на Immunovac-sn-4 на раст на туморАнти-тумор ефект на имуномодулатори. Ефект на Immunovac-sn-4 на раст на тумор
Ефект на имуномодулатор на дендритски клетки. Морфологијата на дендритични клеткиЕфект на имуномодулатор на дендритски клетки. Морфологијата на дендритични клетки
» » » Антитуморна активност на дендритски клетки. Ефект Immunovac-sn-4 на вродениот имунитет