ma.gurushealth.ru

Индукција IgE. Учество IgE алергиски реакции

Шематски, индукцијата на IgE Тоа може да биде претставено како што следува: антиген-презентирачка клетки се врши обработка на алерген да пептидна компонента и да ги (Т-клеточни епитопи) презентираат на молекули 11 класа MHC на Т-клетки, кои ги препознаваат комплекс "пептид-MHC" со Т-клеточен рецептор на TCR -Со признавање најблиските. За активирање на Т-клетки, стимулација на IL-4 или други цитокини. Исто така се бара MHC-TCR-интеракција други сигнал врши со реакција на молекула CD40 на B клетки и CD40L лиганд изразени на Т-клетки.

за да се прикаже IgE стимулирање на активноста на IL-4 мора да контактираат со интеракција на Б и Т-лимфоцити. Директен контакт со Т-помошник, кој е базиран на интеракција на CD40 и CD40L. Овој тип на интеракција се однесува на соработка на Т-помошник и Б-лимфоцитите. На сигналот се пренесува во лимфоцитен Б преку CD40 молекула, главните причини - на интеракција на Т и Vkletok, вклучително и преку цитоплазматски протеин CRAF-1 (CD40 рецептор поврзани фактор). Овој протеин крослинкови на цитоплазматски делови од CD40. Ова доведува до вклучување во лимфоцити Б на вклучување на синтеза на IgE. Овој сигнал е потребно за синтеза на преминот од една имуноглобулинот изотип на друг, кој се реализира од страна на дејството на IL-4. По вклучувањето на IgE-синтеза генетски со посредство на ниво алергиски антитело се одржува со помош на голем број на други фактори (IL-5, IL-6). Најважниот чекор во синтезата се работи IgE интеракција на CD40 молекулата на Б клетките со неговиот лиганд CD40L, претставена од страна на Т-клетки.

Во овој случај, синтеза активирање се случува оваа имуноглобулин во пациентот, активирање на комплементот од страна на алтернативниот пат за да се формира хемотактични фактори, на пример, anaphylatoxin C3a, Ц4А, C5a.

Видео: Како да се намали со висока IgE: Здравје & исхрана

Како резултат на тоа, ИгЕ алерген интеракција и на површината на мастоцитите во процесот на ARNT од активираните мастоцити на медијатори на воспаление се ослободени. Кога IgE-зависната активација на алергени мора да биде поврзан со две молекули на ИгЕ на мастоцитите. Најважните медијатори гранули масните клетки: хистамин, хемотаксичен фактор (анафилактична фактор хемотакса на еозинофили, хепарин, леукотриени Б4, C4, Д4, Е4, простагландини (PGs) D2, I2, Е2, F2 и тромбоцитен активирачки фактор, некои cyto-kina ( интерлеукини 1, -2, -3, -4, -5, итн).

ИгЕ

дејствување различни органи и ткива, медијатори предизвика следниве ефекти: намалување на бронхијалната мазна мускулатура, дилатација на малите и големите крвни садови, стимулирање на жлезди и други секреторен активност.

алергиски реакции непосредна тип придонесуваат атопичен болести, меѓу кои се атопична бронхијална астма, се појавуваат како одговор на полен, животински првут, куќна прашина, итн фактори на животната средина.

имуногенетски механизми игра важна улога во алергиски одговор на алергиски фактори на животната средина (15). Сепак, како што знаеме, алергиски својства на поленот од различни растенија не се исти. Полен некои видови поседува поизразено, во споредба со другите видови на полен, сензибилизирање активност.

Видео: Популарни имуноглобулин Е & алергија видеа

Во врска со оваа анализа е потребно алергени структура меѓусебно поврзување и нивната способност да се стимулира алергиска реакција на телото. Очигледно, за etilogicheskoy значајноста на сите еколошки фактор во формирањето на алергија може да биде одреден судија, водени од следните показатели за влијанието на овој фактор на телото на пациентот:
- Тој има пациент во контакт со надворешната средина предизвика значителни алерген;
- Имаме алергиска реакција на овој фактор (алергени);
- добиени од податоците индикатор високи перформанси СЕДИ алерген.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
На интеракција на Т и Б лимфоцити. Интеракцијата на лимфоцити и макрофагиНа интеракција на Т и Б лимфоцити. Интеракцијата на лимфоцити и макрофаги
Улогата и на клетките во обработка на антигени. Морфологијата и клеточнаУлогата и на клетките во обработка на антигени. Морфологијата и клеточна
Функција во клетките. Видови на молекули на површината на лимфоцит.Функција во клетките. Видови на молекули на површината на лимфоцит.
Антигенска презентација. антиген препознавање. Интеракција на Т-помошник (Th1) со…Антигенска презентација. антиген препознавање. Интеракција на Т-помошник (Th1) со…
Потекло (формација) на клетките на имунолошкиот систем. Функциите на клетките на имунолошкиот…Потекло (формација) на клетките на имунолошкиот систем. Функциите на клетките на имунолошкиот…
Миелоидна дендритски клетки. Фоликуларен, туморски дендритични клеткиМиелоидна дендритски клетки. Фоликуларен, туморски дендритични клетки
Регулативната функција на вродениот имунитет. Контрола во текот на формирањето на адаптивни имунитетРегулативната функција на вродениот имунитет. Контрола во текот на формирањето на адаптивни имунитет
Aeroallergens. класификација на алергениAeroallergens. класификација на алергени
Модел активирање во клетките. индукција на антителаМодел активирање во клетките. индукција на антитела
Имуноглобулин Е (IgE) и на еозинофили во алергиски реакцииИмуноглобулин Е (IgE) и на еозинофили во алергиски реакции
» » » Индукција IgE. Учество IgE алергиски реакции