ma.gurushealth.ru

Хуморалниот инхибитори на антитело. Акумулација на инхибитори на синтеза на антитела

Пресвртна точка на кривата антитело Тоа може да биде поврзана со акцијата на некои хуморалниот инхибитори присутни во крвотокот.
Серумот беше во можност да се идентификуваат на супстанцијата, инхибирање на производството на антитела. Особено, тоа е покажано дека присутни во серумот алфа-глобулин содржи една компонента (алфа-глобулин имунорегулаторна - IRAG нормален или имуносупресивни протеин-ХНБ), кој го инхибира и на клеточниот имунолошки одговор и производството на антитела.

Третман на глувци со 6-20 mg на супстанцата за време од 48 часа за да се имунизација инхибира производство на антитела од страна на 85%. Опишува фактори влијаат на бројот на ОВК, очигледно, не директно, туку преку Т-клетки (Menzoian д. A., 1974). Дури и повеќе ефикасно ја инхибира производство на антитела на алфа-фетопротеин (Murgita, Tomasi, 1975a, б), кои траги се присутни во организмот на возрасни.

Не постои причина да се мисли дека пресвртна точка на кривата антитело поврзани со дејството на овие протеини. Особено, тоа се вели дека IRAG работи најдобро кога се дава на животните пред имунизација, и култури - за првите два дена по почетокот на култивирање).

инхибитор на антитело

крива фрактура може да биде поврзано со појавата во крвотокот инхибитори, произведени во тимусот или во било кој друг орган. За да ја тестирате оваа можност, ние сме во различни фази на процесот на имунолошкиот слезината беше отстранет од зајаци и инкубираат за 2 до 3 дена, perfusing хранлив раствор низ крвните садови. На антитела против GGL синтеза и не-специфични имуноглобулини беше оценето со инкорпорирање на C-глицин во овие протеини.

Се покажа дека отстранувањето на последиците кои произлегуваат од останатите телото, Тоа значително не се менуваат крива антитела. На слезени извлечена во експоненцијална фаза (два дена по имунизација), и интензитетот на синтеза на антитела е продолжи да расте на организмот. Ако слезината беше отстранет на почетокот на фазата на сопирање (на ден 4 по имунизација), а потоа инкубирање ин витро за два дена антитела стапка синтеза намалена брзо.

Експериментите опишани во секој случај не шоу против, како што локалната акција се должи на инхибиција на инхибиторни метаболити формирана во лимфниот клетки кога се изложени на антиген, и интеракцијата помеѓу Т и Б лимфоцити. Неможноста да се детектираат овие метаболити во промет може да се должи на нивната лабилност или силна разредување.

Очигледно, тоа е полесно да ги најдете во ин витро експерименти. Во овие експерименти, според тврдењата на некои истражувачи, тоа е можно да се идентификуваат како акумулација на материјал, производство неспецифично инхибиција на антитела (Амвросиј, 1973), како и материјал кој не реагира со хомологни антиген, но конкретно потиснува производството на антитела кон него.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мобилен соработка хуморалниот имунитет. Поведување на хуморалниот одговорМобилен соработка хуморалниот имунитет. Поведување на хуморалниот одговор
Ефектот на фенотип на висока синџирот на антитела. Ограничување V-гениЕфектот на фенотип на висока синџирот на антитела. Ограничување V-гени
Ограничување на синтеза на антитела. Исцрпување на антитело-клеточната пролиферација (ОВК)Ограничување на синтеза на антитела. Исцрпување на антитело-клеточната пролиферација (ОВК)
Имуноглобулин G (IgG). Имуноглобулин М (IgM). На функциите на имуноглобулин G и m.Имуноглобулин G (IgG). Имуноглобулин М (IgM). На функциите на имуноглобулин G и m.
Клеточниот имунолошки одговор. Хуморалниот имунолошки одговор. Заштитните функции на имуноглобулини…Клеточниот имунолошки одговор. Хуморалниот имунолошки одговор. Заштитните функции на имуноглобулини…
Интеракцијата на антитело-формирање на клетки. Ефект на синтезата на клетка антителоИнтеракцијата на антитело-формирање на клетки. Ефект на синтезата на клетка антитело
Бактерии во цревата заштита од маларијаБактерии во цревата заштита од маларија
Продуктивни фаза на имунолошкиот одговор. мобилен интеракција во продуктивни фазаПродуктивни фаза на имунолошкиот одговор. мобилен интеракција во продуктивни фаза
Потиснување на Т и Б лимфоцити. инхибиција на производство фаза антителоПотиснување на Т и Б лимфоцити. инхибиција на производство фаза антитело
Првичната населението на лимфните клетки. Мозаик на антитело-формирање на клеткиПрвичната населението на лимфните клетки. Мозаик на антитело-формирање на клетки
» » » Хуморалниот инхибитори на антитело. Акумулација на инхибитори на синтеза на антитела