ma.gurushealth.ru

Инхибиција на производство на антитела. Синтеза антитела на повратни информации

На врвот фаза инхибиција кај животно и човек има време за да се акумулира значителна количина на антитела против антигенот употребен за имунизација. Ова води кон претпоставката дека овие антитела на принципот на повратни информации, плус - минус од интеракција Zavadovskii (1931) ја инхибираат синтезата на антителата од страна на клетките. И, навистина, се покажа дека антителата присутни во крвта или средината на културата, може да го инхибираат производството на антитела.

При оценувањето на овие податоци мора јасно да се разликуваат ефектот на антитела на различни фази на имунолошкиот процес: 1) веќе се случуваат во клетките на биосинтеза и секреција на антитело, 2) на индукција на производство на антитела во примарна и секундарна вакцини, 3) за да се зголеми бројот на АФК во развојот на антитело, 4) на стапката на ОВК падот во фазата на сопирање.

Ефектот на хомологни антитела на процесот на веќе работи на биосинтезата бил испитуван од нас на слезината клетки зајаци се извади при максимално интензивна антитела и кратко образован ин витро. Интензитет antitgl биосинтезата во култивирани клетки беше оценето со инкорпорирање на C-глицин антитело надоместлив соодветните immunoabsorbent (имобилизирани антиген).

зајаци вакцинирани два протеини (човечки серум албумин и гама глобулин коњи) и клетки во нивните слезени беше енергични синтеза на антитела против двете антигени. Додавање на чиста анти-HSA или GGL нема значаен ефект на биосинтезата на хомологни антитело.

синтеза на антитела

други истражувачи, користат и други методи, исто така, заклучи дека присуството на антитела во околината на клетката не влијае на биосинтеза на овие клетки хомологни антитела.

сосема различни антитело влијание врз развојот на имунолошкиот процес во телото, како и во клеточни култури. Вовед животно антитела кон IM инјектирање на антиген или кратко потоа драматично го инхибира примарен реакција. Инхибиторен ефект на молекули на антитела беше повеќе потентен од F (ab) 2 фрагменти од него. ФАБ-фрагменти биле неефикасни или неефикасни. Оваа инхибиција е специфична. Дури и ако ние се воведе анти дел детерминанти на молекулата (на пример, анти-F (ab) 2 фрагменти IgG2 заморче), во едно парче потоа за имунизација молекули инхибира синтеза на антитела против овие детерминанти. Синтеза на антитела против другите детерминанти на иста молекула (на пр. E. против детерминантите на Fc-фрагменти во илустрирано случај) дури може да биде поголем од нормално.

егзогено додаден антитело го инхибираат развојот на меморија клетки и производство на антитела во културите. Под одредени услови, хомологни антитела инхибира средно имунолошкиот одговор и, иако во овој случај нивната акција е изразена полошо.

инхибиторен ефект антитело обид I за да се објасни на различни начини: 1) намалување на износот на уред антиген, 2) промена во распределбата на антигенот меѓу ткива, 3) прекршување антиген метаболизмот, 4) директна акција на антитела (или нивните комплекси со антиген) рецептори на Б-клетки, 5) од страна на акција на антитела на a-прилепени клетки, 6) го блокираат заемното дејство на Т-клетките со антиген и Б клетки.

без оглед на механизам акција на антитела присутни во животната средина во клетките, потребно е да се земат предвид нивното влијание врз развојот на имунолошкиот процес. Сепак, може да се цитираат голем број на аргументи против обидот да се објасни дејството на овие антитела во антитела нагло сопирање, на местото на брзиот раст. Антитела имаат силна инхибиторен ефект само ако тие се додаваат на имунизација или кратко време потоа. Антителата Додадено по 1-2 дена по имунизацијата не дејствува, или дејствуваат малку. Во меѓувреме, во крвта на вакцинирани животни антитела во значителен број се појави не порано од два дена. Почетна фаза на сопирање, како по правило, не зависи од износот на антитела кои имаат акумулирано до овој момент во крвта: Во нашите експерименти на зајаци се случи во исто време како и во крвта од 0,1 mg и 15 mg на антитела во 1 ml. Средно имунолошкиот одговор спречени од страна на антитела значително полоши од основно, и фаза на забавување на секундарна реакција не се изразува јасно помалку отколку во основните.

администрирање на животно антитело намалување на бројот на ОВК, формиран за време на индукција на производство на антитела, но не влијае на стапката на зголемувањето на бројот на клетки веќе формира клон на ОВК.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мобилен соработка хуморалниот имунитет. Поведување на хуморалниот одговорМобилен соработка хуморалниот имунитет. Поведување на хуморалниот одговор
Ограничување на синтеза на антитела. Исцрпување на антитело-клеточната пролиферација (ОВК)Ограничување на синтеза на антитела. Исцрпување на антитело-клеточната пролиферација (ОВК)
Синтеза на имуноглобулини. формирање на антителаСинтеза на имуноглобулини. формирање на антитела
Интеракцијата на антитело-формирање на клетки. Ефект на синтезата на клетка антителоИнтеракцијата на антитело-формирање на клетки. Ефект на синтезата на клетка антитело
Продуктивни фаза на имунолошкиот одговор. мобилен интеракција во продуктивни фазаПродуктивни фаза на имунолошкиот одговор. мобилен интеракција во продуктивни фаза
Модел активирање во клетките. индукција на антителаМодел активирање во клетките. индукција на антитела
Потиснување на Т и Б лимфоцити. инхибиција на производство фаза антителоПотиснување на Т и Б лимфоцити. инхибиција на производство фаза антитело
Првичната населението на лимфните клетки. Мозаик на антитело-формирање на клеткиПрвичната населението на лимфните клетки. Мозаик на антитело-формирање на клетки
Карактеристики соработка имуните клетки. Хуморалниот фактор антителоКарактеристики соработка имуните клетки. Хуморалниот фактор антитело
Чекори на интеракција на имуните клетки. Хипотезата на две фазиЧекори на интеракција на имуните клетки. Хипотезата на две фази
» » » Инхибиција на производство на антитела. Синтеза антитела на повратни информации