ma.gurushealth.ru

Грубите потиснување на V-гени. Multipotential клетки синтетизираат антитела

На повеќе крути фенотипски ограничување VH-гени во споредба со ограничување S-генската експресија укажува на тоа дека во серумот на некои пациенти со миелом протеини Утврдивме дека се разликуваат во константен регион, но слични во променлива. Значи, во серумот на пациентот учествуваа на две моноклонални протеини, кои припаѓаат на различни класи (IgA и IgM), но многу слични во идиотип.

анализа имунофлуоресценција лимфоцити, извлечена од коскената срцевина на пациентот е наведено дека истражуваниот протеини се формирани во различни клетки. Очигледно, клонови на двата вида на клетки кои имаат на герминативните клетки, потомци кои ограничување гени CH манифестации цврсто помалку од VH-ген (Силверман e. A., 1973).

Друг пристап за разјаснување на прашањето на фенотипски VH гени Ограничување акција врз основа на студија на еден можно е синтеза на B-лимфоцити неколку се разликуваат во специфичност антитела.

Според повеќето истражувачи, ОВК огромно дел претставува една специфичност на антитела. Клетките кои го формираат истовремено две антитела, се или отсутен или присутни во трагови. На пример, во глувци вакцинирани со два типа на црвени крвни клетки, антитела против двете црвени крвни клетки не се формира едно од 16.904 студирал на ОВК.

потиснување крути V-гени

не може да се открие двојна производители во секој случај, во студијата на 27.845 ОВК од лимфните јазли на зајаци вакцинирани истовремено две хаптени (Гирсон д. a., 1968). Слични резултати се за имунизација на животните со мешавина на различни антигени добиени од страна на други истражувачи.

Присуството на мали двојно да го зголеми бројот на производители признати од страна на многу истражувачи. Така, Nossel (1973) покажа дека двојно производители на 0,01% од вкупната AFC. Пораки се појавуваат од време на време дека двојно производители можат да бидат присутни во големи количини (до 20% од вкупната AFC) (Attardi д. A., 1964), повеќето истражувачи се сретна со недоверба и потоа призна неубедливи.

Само неодамна се појави Две групи на експерименти се добро образложени кои укажуваат multipotent клетки кои синтетизираат антитела. Како пример на такви експерименти може да го покажува работа во која ин витро слезени мобилен суспензија на глувци вакцинирани со хаптен комплекс еритроцити (TSP - овца црвени крвни клетки). Така беше формирана три вида на ОВК: 1) синтетизирање на antieritrotsity RAM меморија 2) синтетизирање на анти-ТНП и 3) се синтетизираат и двата вида на антитела.

Број на двојно производители Тоа беше мала (50-100 пати помалку од бројот на ОВК, формирајќи еден антитела). Сепак, присуството на двојно производители 2-30 1 * 106 слезината клетки не предизвика било какви сомнежи. Поединецот microcultures биле префрлени на ОВК решени и специфичност на антитела формирана од страна на нив и на нивните потомци. Се покажа дека дел од клетки ќерки продолжи да се формира антитело од иста специфичност како родител. Спротивно на тоа, специфичноста на многу клетки ќерки различен од оригиналот: потомци на двојно производство синтетизира само едно антитело, потомците на клетки кои синтетизираат antieritrotsity овци почнаа да се синтетизираат анти-TNF, и обратно

Авторите на втората група на дела пронајден во слезени на глувци вакцинирани со две неповрзани антигени, клетки кои произведуваат антитела против двете антигени (на пример, против овчи еритроцити и еритроцитите свиња, коњ или овчи еритроцити и еритроцитите). Стави microcultures ОВК потомци на овие животни во одредени случаи променет специфичноста на синтетизираат антитела. Ваквата промена е забележана кај 10 од 911 проучувале ќерка клетки.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Хипогамаглобулинемија кај децата. Недостаток на имуноглобулин G (IgG) дететоХипогамаглобулинемија кај децата. Недостаток на имуноглобулин G (IgG) детето
Формирање VC-имуноглобулинот ген. Механизми асоцијација V- и гените на антителаФормирање VC-имуноглобулинот ген. Механизми асоцијација V- и гените на антитела
Учество на коскената срцевина во имунолошкиот одговор. Стимулирање на механизам на коскената…Учество на коскената срцевина во имунолошкиот одговор. Стимулирање на механизам на коскената…
Хондродисплазија фетусот. Мутации во гените на фактори на транскрипцијаХондродисплазија фетусот. Мутации во гените на фактори на транскрипција
Т-лимфоцити население. Субпопулации на Т-лимфоцити. CD4 Т-лимфоцити. CD8 Т-лимфоцити.Т-лимфоцити население. Субпопулации на Т-лимфоцити. CD4 Т-лимфоцити. CD8 Т-лимфоцити.
Ефектот на фенотип на висока синџирот на антитела. Ограничување V-гениЕфектот на фенотип на висока синџирот на антитела. Ограничување V-гени
Стартниот клетки антитело. мобилен PredeterminirovannostСтартниот клетки антитело. мобилен Predeterminirovannost
Translocon имуноглобулини. Комбинирање V- и гените на антителаTranslocon имуноглобулини. Комбинирање V- и гените на антитела
Уредување VC-ген. Прекинувачки антитело ген активностУредување VC-ген. Прекинувачки антитело ген активност
На варијабилни региони на светлината антитело синџири. Гени променлив регионНа варијабилни региони на светлината антитело синџири. Гени променлив регион
» » » Грубите потиснување на V-гени. Multipotential клетки синтетизираат антитела