ma.gurushealth.ru

Првичната населението на лимфните клетки. Мозаик на антитело-формирање на клетки

Врши од страна на различни методи за да се утврди минималната вредност населението лимфните клетки не-вакцинирани животно, кое се уште е можно да се активира производството на антитела од страна на имунизација со антигени. Се претпоставува дека оваа популација содржи барем еден предвесник на ОВК (ПАОК). (Ако за производство на антитела бара повеќе од еден В клетка, што содржи едно одговора единица.) Способноста да реагираат на соодветен антиген се тестира или по пренесување на клеточна популација се изучува озрачена syngeneic животно, или после тоа култивирање ин витро.

со овие истражување Тоа беше прикажан на пример дека слезени од не-вакцинирани глувци (хибриди на C57BL / 6XDBA / 2) 0.86 * 106 клетки присутни еден PAOK за антитела против ТНП и 0.42 * 106 клетки присутни еден PAOK за антитела против овца црвени крвни клетки (Kettman , Dutton, 1975). Следствено, во глушец слезината содржи околу 70 x 106 лимфните клетки присутни пред имунизација, соодветно 60 и 30 за прогениторни клетки на АФК формирање антитело против TNF и овчо еритроцити.

овие податоци и во согласност со идејата: една ќелија еден антитела predshestvennik-, дури и ако се признае постоењето на релативно голем број на различни особености на антитела. Значително потешко да се помири со овие претставувања на податоците добиени од студијата на антитела во полноглавци жаби. На слезени од овие полноглавци содржи само 6000- 12.000 лимфоцити и во сите нивни тело - 2 * 105 лимфните клетки. И покрај тоа, полноглавци за да се формира специфични антитела против, овчо црвени крвни зрнца и човекот (Du Pasquir, 1970), како и анти-DNP и ТНП (Haimowich, Du Pasquir, 1973).

населението лимфните клетки

Дури и повеќе тешко да се помират овие ставови податоци, добиени во претходната стимулација на култивирани лимфоцитен митоген. По определување PAOK во овие култури открива изненадувачки голем број од нив по 106 лимфоцити на овци црвени крвни клетки (435) за сложени TSP - овчи еритроцити (20.000) и за сложени НИФ - овчи еритроцити (100000) (Andersson, Е, 1977..).

Очигледно, во животните и луѓето присуство на позадина клетки, за производство на антитела против различни антигени. Во крвта постојано откриени во трагови т.н. природни антитела против различни бактерии, вируси, и еритроцитната клеточни антигени, хаптени и други супстанции.

природни антитела против одредени антигени претстави и во крвта на животните-бактериски. Сепак, не секој животно или човечкото тело не може да се идентификуваат природни антитела против било антиген. На пример, дури и многу чувствителни Постапката од било кое од 28-серуми на не-вакцинирани зајаци не покажуваат анти-лизозимот и само еден од овие серуми пронајдени антитела на DNP и пеницилин.

Така, можеме да заклучиме дека пред првата инјекција антиген надвор лимфни населението на Б-клетките силно мозаик. Таа е присутна во многу клетки способни да реагираат со антигенот се администрира (0,1 - 1% од вкупното клетки) и мал број (неколку до 106 • 1 клетки) на Б-клетки способни за се разликува во активно расте клон на ОВК формирање антитела против администрира антиген. Исто така, во телото има малку позадина клетки формирање на антитела против различни антигени.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Стартниот клетки антитело. мобилен PredeterminirovannostСтартниот клетки антитело. мобилен Predeterminirovannost
Улогата и на клетките во обработка на антигени. Морфологијата и клеточнаУлогата и на клетките во обработка на антигени. Морфологијата и клеточна
Интеракцијата на антитело-формирање на клетки. Ефект на синтезата на клетка антителоИнтеракцијата на антитело-формирање на клетки. Ефект на синтезата на клетка антитело
Модел активирање во клетките. индукција на антителаМодел активирање во клетките. индукција на антитела
Потиснување на Т и Б лимфоцити. инхибиција на производство фаза антителоПотиснување на Т и Б лимфоцити. инхибиција на производство фаза антитело
Функции и клетки. Партиципативно механизми и клеточен имунитетФункции и клетки. Партиципативно механизми и клеточен имунитет
Карактеристики соработка имуните клетки. Хуморалниот фактор антителоКарактеристики соработка имуните клетки. Хуморалниот фактор антитело
Чекори на интеракција на имуните клетки. Хипотезата на две фазиЧекори на интеракција на имуните клетки. Хипотезата на две фази
Хуморалниот инхибитори на антитело. Акумулација на инхибитори на синтеза на антителаХуморалниот инхибитори на антитело. Акумулација на инхибитори на синтеза на антитела
Потиснување на активноста на Т-супресори. Механизмот на дејство на Т-супресори на антителоПотиснување на активноста на Т-супресори. Механизмот на дејство на Т-супресори на антитело
» » » Првичната населението на лимфните клетки. Мозаик на антитело-формирање на клетки