ma.GurusHealth.ru

Образование лимфоцити прекурзори. Лезии на матични клетки

Следниот чекор диференцијација - формирање на индивидуални прекурсори за Т- и B-лимфоцити. Претходник Т лимфоцити носи површина рецептори за еритроцитната barana- нивниот број се зголемува со созревање на претходник. Со Диференцијална-tsirovochnym антигени во оваа фаза постои уште една диференцијација на прекурсор за да се формира претходник клетки одделно за мозокот и кортикална тимусниот лимфоцити, кои не се последователни чекори histogenesis и две независни популации на Т-лимфоцити.

и двете од овие популации бараат за развојот на различни microenvironments. Особено, во слезината поповолно развие краткотрајни, kortizonchuvstvitelnye кортикални Т-клетки, додека во лимфните јазли - долго време живеел, kortizonrezistentnye мозокот Т лимфоцити.

меѓу диференцијација на Б-клетки разлика голем број на фази. Првата од овие обезбедува претходник лого површина рецептори за Fc-фрагмент комплекси и збирни имуноглобулин антиген-антитело (Fc) и третата компонента на комплемент (k). Поради тоа што е диференцирани клетки кои носат Fc, k, рецепторите за IgD и IgM (u). И, конечно, оваа прекурсор се разликува во три категории-limfotsitov- сите тие се карактеризира со присуство на Fc- и рецептори и, исто така, содржи рецептор и (за IgA), или y (за IgG), или u.
Оваа шема лимфоидни диференцијација Тоа укажува дека секоја цел лимфоидни погодени во овие или други болести на лимфоидни ткива.

лимфоцити прекурзори

кога се комбинираат имунодефициенција, кога има влијание не и Т и Б клетки, веројатно хематопоетски матични клетки. Ова е потврдено од страна на способноста на трансплантирани пациенти коскена срцевина со тоа, лек имунодефициенција. Пораз прогениторни клетки на T или B-лимфоцити се случува очигледно додека агамаглобулинемија и акутна лимфоцитна леукемија. Пораз следниот претходник во серија на Т-клетките е забележано во хронична лимфатична леукемија (форма на Т-клетките), и во голем број на B клетки - со B-клетка на хронична лимфоцитна леукемија, не-носечки маркери на имуноглобулин, и во одредени форми на агамаглобулинемија.

кога синдром Сезари под влијание очигледно повеќе зрели претходник Т-лимфоцити отколку во хронична Т клеточна леукемија, како и малигни клетки во оваа болест произведе едноставна штекер со овца црвени крвни клетки (60-90% од вкупното клетки) во отсуство на површината имуноглобулини и Fc. Конечно, во поразот на повеќето зрели Б-клеточен серија-тип на развој на болеста нодуларен лимфом, Б-клетка на хронична лимфоцитна леукемија (варијанта имуноглобулини на површината на клетката), лимфом и некои форми Berkitta агамаглобулинемија.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Формирање NK-фетална имуните клетки. Т-лимфоцити функција на имунитетотФормирање NK-фетална имуните клетки. Т-лимфоцити функција на имунитетот
Т-лимфоцити население. Субпопулации на Т-лимфоцити. CD4 Т-лимфоцити. CD8 Т-лимфоцити.Т-лимфоцити население. Субпопулации на Т-лимфоцити. CD4 Т-лимфоцити. CD8 Т-лимфоцити.
На диференцијација на лимфоидни клетки. lymphopoiesisНа диференцијација на лимфоидни клетки. lymphopoiesis
Функција во клетките. Видови на молекули на површината на лимфоцит.Функција во клетките. Видови на молекули на површината на лимфоцит.
Диференцијација на матични клетки. Диференцијација на гранулоцитни клеткиДиференцијација на матични клетки. Диференцијација на гранулоцитни клетки
Антигенска презентација. антиген препознавање. Интеракција на Т-помошник (Th1) со…Антигенска презентација. антиген препознавање. Интеракција на Т-помошник (Th1) со…
Колонизација на периферните лимфоидни органи. лимфоцитен репопулацијаКолонизација на периферните лимфоидни органи. лимфоцитен репопулација
На формирањето на Т-клетките во тимусот. Се движат во претходници тимусот лимфоцитиНа формирањето на Т-клетките во тимусот. Се движат во претходници тимусот лимфоцити
На механизам на активирање на лимфоцитен клонови. На формирање на плазма клетки на антителаНа механизам на активирање на лимфоцитен клонови. На формирање на плазма клетки на антитела
Потекло (формација) на клетките на имунолошкиот систем. Функциите на клетките на имунолошкиот…Потекло (формација) на клетките на имунолошкиот систем. Функциите на клетките на имунолошкиот…
» » » Образование лимфоцити прекурзори. Лезии на матични клетки